HTC-president Peter Chou presenterte selskapets nye One-telefon i Barcelona søndag kveld. Vi var til stede.
HTC-president Peter Chou presenterte selskapets nye One-telefon i Barcelona søndag kveld. Vi var til stede.Vis mer

HTC One annonsert

Tre nye modeller fra HTC, og denne gangen er det kameraet som står i sentrum.

(Barcelona/DinSide) Kvelden før årets Mobile World Congress-messe går av stabelen, har HTC vist frem sine nyvinninger. Konseptet er HTC One – foreløpig tre nye telefoner (One X, One S og One V) der det taiwanske selskapet har sterkt fokus på kameraet, men også på lyd og konstruksjon.

Som du kanskje gjettet er det One X som blir den nye toppmodellen. I denne sitter en firekjerners Nvidia Tegra 3-prosessor som snurrer på 1,5GHz, og toppet med en 4,7 tommers skjerm med HD-oppløsning ser det ut til å kunne være en meget aktuell kandidat for de som er på utkikk etter et nytt Android-beist. Alle telefonene kjører også siste versjon av Android; Ice Cream Sandwich.

HTC-president Peter Chou presenterte den nye telefonen og brukte lang tid på å skryte av kameraet, som selskapet påstår er det beste på markedet. Ikke bare ser det ut til å være et kjapt kamera (0,2s autofokus), men optikken er også lyssterk med største blenderåpning på f/2,0, som da slipper inn 44% mer lys enn mer vanlige f/2,4.

HTC One annonsert


Film og bilder samtidig

I tillegg kommer telefonen med Sense 4.0 der kameraapplikasjonen har fått en oppussing. Nå finnes det knapper både for videoinnspilling og stillbilder, og så vidt vi vet blir One X den første telefonen som kan filme i HD og i tillegg lar deg ta bilder uten å måtte stoppe opptaket. Med Sense 4.0 har HTC også utvidet samarbeidet med Dropbox, slik at alle kjøpere av HTC One får 25GB lagringsplass hos Dropbox i to år uten ekstra kostnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beats-konseptet videreføres også i de nye One-telefonene. HTC kjøpte seg opp i Beats by Dr Dre i fjor og har lansert flere telefoner med teknologien allerede, der en spesiell lydprosessor jobber for å forbedre lyden. Det skal sies at vi ikke har vært veldig begeistret for denne nyvinningen, men noterer oss uansett at den nå ser ut til å være forbedret, der også andre musikkapplikasjoner kan brukes og ikke bare den innebygde musikkspilleren.

HTC-telefoner med Beats:
HTC Sensation XE
HTC Sensation XL

Ellers er One X bygget i polykarbonat og og metall – vi skal garantert ta en titt på den i løpet av messedagene.

HTC One annonsert


One S og One V

Som nevnt er det tre One-telefoner som ble annonsert i dag. One S blir en dobbeltkjerneprosessor (1,5GHz) som er enda litt tynnere enn One X med 7,9mm i midjemål. Skjermen er 4,3 tommer stor, men da ikke med 720p-oppløsning. Konstruksjonsmessig har HTC valgt keramisk metall på baksiden som blant annet brukes i satelitter, og som skal være svært robust, men allikevel ha lav vekt.

One V blir minstemann og har et utseende ganske likt HTC Legend. Også denne telefonen har Beats-teknologien.

HTC One annonsert


Sense 4.0 har også fått forbedret støtte for HTCs mediastasjon MediaLink. Dette er en liten boks du kan koblet til en hvilken som helst HDTV og gjør det mulig å vise mobilbildet direkte på TV-en ved å flikke det opp med tre fingre.

Samtidig lanseres også HTC Car Stereo Clip som skal gjøre det lettvint å spille musikk direkte på stereoanlegget i bilen.

Telefonene kommer i salg i april, men prisene er foreløpig ukjente.

Flere ferske saker fra MWC 2012.