HTC One ble presentert i London i dag. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HTC One ble presentert i London i dag. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

HTC One annonsert

Ny toppmodell med oppsiktsvekkende lav kameraoppløsning.

I dag lanserte HTC sitt nye mobilflaggskip HTC One, og overraskende nok har selskapet valgt å kutte i antall megapiksler på kameraet. I utgangspunktet applauderer vi denne tanken - å lansere en toppmodell med "bare" fire megapikslers kameraoppløsning er modig.

Forhåpentligvis betyr dette at bildene vil få mindre støy og se bedre ut enn om kameraet hadde hatt tre ganger så mange megapiksler. HTC lover i hvert fall at denne telefonen skal ta bedre bilder i svakt lys enn noen annen, takket være deres «Ultrapixel»-teknologi. Hvorvidt det stemmer må vi selvsagt komme tilbake til når vi får telefonen til test.

Vi er på plass i London og kommer tilbake med førsteinntrykkene senere i kveld.

Skarpest i klassen

Men det er annet å like ved HTC One. Mye annet. For det første har skjermen full HD-oppløsning (1920x1080), på tross av at den «bare» måler 4,7 tommer over diagonalen. Det gir en punkttetthet på 468dpi.

HTC One annonsert


Prosessormessig snakker vi om en splitter ny Snapdragon 600 firekjerners prosessor som snurrer på 1,7GHz, og med 2GB arbeidsminne betyr det at HTC-telefonen bør ha kapasitet nok til å kjøre det aller meste som kommer av spill og tunge apps de nærmeste par årene.

Telefonen blir for øvrig solgt i 32GB og 64GB-versjoner, men det er ikke mulig å utvide minnet med minnekort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSides Mobiltester

Ny Sense-versjon

Mobiltelefonen er laget av helstøpt aluminium og ser svært lekker ut på bildene. HTCs Android-grensesnitt, Sense, finnes også i en helt ny versjon (versjon 5) og er mer minimalistisk enn tidligere. HTC One vil støtte NFC, Bluetooth 4.0, 4G og stort sett hele smørbrødlista så vidt vi kan se. Dog kjører den «bare» versjon 4.1 av Android, og ikke 4.2 som er den aller nyeste.

Interessant er det også at HTC har gjort et grep når det gjelder den eksterne høyttaleren, der du har én både over og under skjermbildet. Det skal i følge HTC skal gi svært god lyd selv når du ikke bruker hodetelefoner. Inkludert er også en IR-sender som gjør at du kan bruke HTC One som fjernkontroll.

Vår mann i London kommer tilbake senere i kveld med sine førsteintrykk av telefonen. Norsk pris er foreløpig ikke kjent.

Hva er dine førsteinntrykk?