SPRUKKET: Det var en slik HTC Desire HD som hadde en sprekk i skjermen.  Foto: Per Ervland
SPRUKKET: Det var en slik HTC Desire HD som hadde en sprekk i skjermen. Foto: Per ErvlandVis mer

HTC-modeller får Gingerbread

Blir å finne i Desire HD, Desire Z, Desire og Incredible S.

I følge nettstedet Slashgear, vil HTC gi eiere av Desire, Desire Z, Desire HD og den nye Incredible S en Android-oppdatering i løpet av andre kvartal, altså innen utgangen av juni.

Det betyr med andre ord at disse telefonene vil oppgraderes slik at de kjører Android v2.3, kodenavn Gingerbread.

Vi har tidligere sett på nyhetene i Gingerbread, men for å ta en kjapp oppsummering, inneholder denne et redesignet grensesnitt, støtte for Near field communication (der mobiltelefonen bl.a. kan brukes som betalingsløsning), forbedret strømkontroll og ytelsesforbedringer, nytt tastatur med multitouch, støtte for flere kameraer og mer til.

SAMLESIDE:

Android

Den første telefonen som selges med Android v2.3 er Google-telefonen Nexus S, som denne gangen er laget av Samsung (HTC lagde Nexus One). Denne forventes tilgjengelig her til lands i løpet av et par uker.

I tillegg er det flere telefoner som lanseres i nær fremtid som vil komme med Googles siste versjon av operativsystemet, deriblant Samsung Galaxy S II, samt LGs Optimus 2x og Optimus 3D, som vi tok en titt på da vi besøkte mobilmessen i Barcelona.

For mer informasjon om Gingerbread, inkludert en video som forteller om de viktigste nyhetene, kan du peke nettleseren din til Googles Android v2.3-sider.