HTC med ny toppmodell i april

M10 er rett rundt hjørnet.

<strong>KOMMER:</strong> 12. april ser ut til å bli lanseringsdatoen for HTCs nye toppmodell, M10. Foto: HTC
KOMMER: 12. april ser ut til å bli lanseringsdatoen for HTCs nye toppmodell, M10. Foto: HTC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På denne tiden i fjor lanserte HTC sin gjeldende toppmodell, One M9. Nå står selskapet klar med en ny toppmodell, og denne gangen har de tilsynelatende lagt svært mye arbeid i den nye toppmodellen.

Selskapet har lenge hevdet på Twitter og i andre medier at de jobber på spreng for å gjøre sin nye toppmodell så god som mulig. I fjor fikk selskapet litt kritikk for å ha lansert den «samme» telefonen tre ganger på rad – M7, M8 og M9 er ganske like alle tre.

Kommer 12. april

Under ser du invitasjonen til lanseringen, illustrert med et kontorbygg der det er lys i ett av lokalene, mens alle andre har slukket lyset for lengst:


Som du ser blir dette en nettbasert lansering på selskapets hjemmesider. Så vidt vi vet har ingen blitt invitert til en fysisk pressekonferanse.

Hva kan vi vente oss?

I følge alltid troverdige Evan Blass vil M10 være den første HTC-telefonen med fingeravtrykksleser, som skal være plassert på en hjemknapp under skjermen. Den skal for øvrig være 5,1" stor, med QHD-oppløsning (2560x1440).

På innsiden skal telefonen være drevet av den nye Snapdragon-toppmodellen, 820, ha 4GB arbeidsminne (RAM) og 32GB internminne, med mulighet for utvidelse via minnekort.

Det HTC virker å være ekstra opptatt av, er kameraet på M10. Bare sjekk følgende tweet:


Hva selskapet mener med "world first" gjenstår å se. Da HTC lanserte M8 kom den med to kameraer på baksiden der ett av dem ble brukt for å lagre dybdeinformasjon i bildet, slik at man kunne fokusere i etterkant. Kommende LG G5 (og ifølge ryktene, Huaweis kommende P9) har to kameraer på baksiden med ulik brennvidde, så om HTC skal være først ute med noe nytt her, snakker vi kanskje om to kameraer på begge sider?

Svaret får vi uansett ettermiddagen 12. april.

Her finner du Dinsides mobiltester