Med 4,7 tommer over diagonalen blir Sensation XL den største telefonen fra HTC.
Med 4,7 tommer over diagonalen blir Sensation XL den største telefonen fra HTC.Vis mer

HTC annonserer Sensation XL

Med 4,7 tommers skjerm og Beats-lyd.

Mens Apple fortsatt tviholder på 3,5" skjerm på iPhone 4s, er det nesten så det er konkurranse om å lage den største telefonen i Android-leieren om dagen, der flere av toppmodellene passerer 4 tommer med god margin.

HTC Sensation XL blir en av de største, med en skjerm som måler 4,7" over diagonalen. Dog har den fremdeles den samme oppløsningen som mindre telefoner; 480x800 piksler.

… men Samsung Galaxy Note er større.

I likhet med HTC Sensation XE vil også XL-modellen komme med Beats-teknologi, etter at HTC kjøpte opp Beats by Dr. Dre tidligere i sommer.

Lydbrikke forbedrer lyden

Det innebærer at telefonen har en spesiell lydbrikke som forbedrer lyden når du kobler på de medfølgende Beats-øreproppene, som også har mikrofon, samt knapper for å styre musikkavspillingene. Sensation XL vil også selges med et Beats-hodesett.

Noe oppsiktsvekkende er det at Sensation XL ikke støtter minnekort; noe som er høyst uvanlig blant Android-toppmodellene, men 16GB innebygd minne er muligens nok for de fleste uansett, selv om man mister muligheten til å ha med flere minnekort med innhold.

DinSide tester mobiltelefoner

Prosessoren i telefonen snurrer på 1,5GHz (enkeltkjerne) og telefonen har 768MB RAM. Den kommer selvsagt med siste versjon av Android (v2.3 – Gingerbread), samt Sense 3.5; siste versjon av skallet HTC har bygget "utenpå" Android.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også kameraet imponerer (i hvert fall på papiret), med vidvinkel tilsvarende 28mm, lysstyrke på f/2,2 (høyest i mobilmarkedet så vidt vi vet) og med bakbelyst sensor.

HTC Sensation XL lanseres i Europa i oktober og prisen blir drøye 5000 kroner (inkl Beats-øreplugger).