HTC har valgt en utradisjonell plommefarge på sin nye modell, Rhyme.
HTC har valgt en utradisjonell plommefarge på sin nye modell, Rhyme.Vis mer

HTC annonserer Rhyme

Frir til kvinnene med lilla telefon og stilig tilbehør.

På en pressekonferanse i New York i ettermiddag norsk tid, annonserte HTC sin mye sagnomsuste Rhyme, som det lenge har versert rykter om; da under modellnavnet Bliss.

Og som ryktene skulle ha det til, er det en telefon som henvender seg til den kvinnelige delen av markedet. Ikke bare fordi den er plommefarget (også tilgjengelig i sølv/beige), men fordi den også kommer med en såkalt charm; en slags diamant du kan feste i telefonen slik at du lett kan dra den opp av veska, men som også blinker når du har mottatt en melding eller når telefonen ringer.

Rhyme kommer også med siste versjon av Sense; blant annet med nye widgets som raskt gir deg oversikt over hvem som har sendt deg meldinger eller ringt deg mens du har vært borte. Den nye Sense-versjonen skal også være lettere enn før og bruke færre ressurser enn de foregående.

Andre Sense-nyheter er at kameraapplikasjonen støtter panoramabilder, samt seriefoto der fem bilder tas kjapt etter hverandre.

Via en rosa charm kan du bli varslet om SMS og anrop selv om telefonen ligger i veska.
Via en rosa charm kan du bli varslet om SMS og anrop selv om telefonen ligger i veska. Vis mer


HTC Rhyme kommer også i grå/beige – her i den medfølgende høyttalerdocken.
HTC Rhyme kommer også i grå/beige – her i den medfølgende høyttalerdocken. Vis mer


Kommer med filmtjeneste

Rhyme blir også selskapets andre telefon (i tillegg til Sensation) som støtter HTC Watch; selskapets filmleietjeneste som straks lanseres i Norge. Denne tjenesten er for øvrig også tilgjengelig på nettbrettet HTC Flyer.

Med på kjøpet får du også HTC Rhyme Docking Station; en høyttalerdock ment slik at du kan bruke telefonen som vekkerklokke med ordentlig lyd. I tillegg får du den omtalte HTC Rhyme charm, som blinker når det oppstår et varsel på telefonen (f.eks. SMS eller at noen ringer), samt HTC Rhyme tangle free headphones – ørepropper hvis tråd ikke knyter seg når de ligger i sekken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig lanseres også sportsarmbånd, bilhøyttaler (til å feste i bilen) og matchende Bluetooth-hodesett.

Spesifikasjonsmessig har telefonen en 3,7" Super LCD-skjerm med 480x800 pikslers oppløsning, 1GHz prosessor og 4GB innebygd minne (768MB RAM). Den kommer med 5Mp kamera og siste Android-versjon (v2.3.4 Gingerbread). Spesifikasjonene er ganske like HTC Desire S, men med mer innebygd minne (4GB vs 1GB) og noe høyere batterilevetid (1600mAh vs 1450mAh).

Salgsstart blir allerede i oktober, men prisen er foreløpig ukjent.