HTC 10 lansert

HTC lanserer ny toppmodell, som ser ut som å kunne bli en skikkelig godbit.

<strong>NY TOPPMODELL:</strong> HTC har valgt å kalle sin nye toppmodell 10, og på papiret ser dette ut til å bli en svært sterk utfordrer. Foto: HTC
NY TOPPMODELL: HTC har valgt å kalle sin nye toppmodell 10, og på papiret ser dette ut til å bli en svært sterk utfordrer. Foto: HTC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At HTC har hatt det tøft med telefonsalget de siste åra er ingen hemmelighet.

Nå ser det ut til at selskapet har gått «all in» med sin nye toppmodell, HTC 10, for her er det mye å fryde seg over for den som er opptatt av spesifikasjoner.

Taiwaneserne har altså droppet M-nummereringen (M7, M8 og M9 var de tre foregående modellene) og gått for en mer «ren» modellbetegnelse denne gangen.

Dobbel optisk bildestabilisator

HTC 10 blir verdens første telefon som har optisk bildestabilisering både på front- og bakkameraet.

Faktisk synes vi dette hørtes ganske smart ut. Selfie-bildene pleier folk å ta med strake armer med et poserende ansikt, ofte i svak belysning, og da vil en optisk bildestabilisator definitivt komme til sin rett.

NY DESIGN: Mens M7, M8 og M9 var ganske like, har HTC fikset litt på tieren hva gjelder utseendet. Den blir for øvrig tilgjengelig i disse fargene. Foto: HTC
NY DESIGN: Mens M7, M8 og M9 var ganske like, har HTC fikset litt på tieren hva gjelder utseendet. Den blir for øvrig tilgjengelig i disse fargene. Foto: HTC Vis mer


Hovedkameraet har blenderåpning på f/1,8 og oppløsning på 12Mp, som gir 1,55µm store piksler; samme størrelse som for eksempel hos Nexus 6P, mens frontkameraet har 5Mp oppløsning og også her f/1,8 blenderåpning.

Vi gledes over at megapikselkrigen nå ser ut til å være over og at produsentene har landet på et fornuftig nivå. DxOMark skal ha testet HTC 10-kameraet og gitt det en score på 88; det samme som ledende Samsung Galaxy S7 Edgerangstigen.

Ifølge HTC skal fingeravtrykksleseren på hjem-knappen være lynrask og låse opp telefonen på 0,2 sekunder, og kameraet skal starte på svært sterke 0,6 sekunder.

AVRUNDET: Tykkelsen varierer fra 3-9 millimeter på HTC 10, som med andre ord har en avrundet bakside. Kameraet er beskyttet av safirglass, som du vanskelig kan lage riper i. Foto: HTC
AVRUNDET: Tykkelsen varierer fra 3-9 millimeter på HTC 10, som med andre ord har en avrundet bakside. Kameraet er beskyttet av safirglass, som du vanskelig kan lage riper i. Foto: HTC Vis mer


Skjermen er 5,2 tommer stor og har QHD-oppløsning, som da gir en punkttetthet på svært høye 564 per tomme.

HTC hevder også at det skal være den mest responsive skjermen i markedet, der forsinkelsen ved berøring skal være rundt halvparten i forhold til på flere av konkurrentene. Også bytte mellom apper skal gå raskere enn noen gang.

Bort med alt ekstra

I presentasjonen gjorde HTC et poeng av at de nå har skrellet av mange unødvendige apper, som en ekstra nettleser, en ekstra galleri-app, notatapp og lignende.

Flere av selskapets egne apper er skrotet for Googles apper, som til gjengjeld er blitt mer integrert med HTCs Android-skall, Sense. Opplevelsen er også tettere opp til Android-versjonen du finner på Nexus-telefoner.

HTC lover opp til to dagers batteritid eller opp til 13 timer med kontinuerlig nettsurfing, takket være energieffektive komponenter og smarte funksjoner for strømsparing, som synkronisering av bakgrunnsaktiviteter.

Med Snapdragon 820-prosessor på innsiden, støtter HTC 10 Quick Charge 3.0, der selskapet hevder at en halvtime i laderen vil gi en dags bruk. I bunnen sitter den nye USB Type C-porten.

24-bit lyd

HTC 10 er også verdens første telefon som kan filme med 4K-oppløsning og samtidig ta opp 24-bit lyd. Den har også en 24-bit DAC integrert, og den innebygde hodetelefonforsterkeren skal være «best in class», ifølge selskapet selv. og levere dobbelt så mye kraft som sammenlignbare modeller.

FØLGER MED: Disse øreproppene er Hi-res Audio-sertifiserte og følger med i HTC 10-esken.
FØLGER MED: Disse øreproppene er Hi-res Audio-sertifiserte og følger med i HTC 10-esken. Vis mer


Også de medfølgende øreproppene skal være svært solide med tanke på lydkvalitet, med støtte for høytoppløselig lyd (hi-res audio-sertifisert) og frekvenser fra 10Hz-40KHz.

HTC viderefører sitt BoomSound-konsept på telefonens høyttalere, som fortsatt står seg som de beste på markedet, spør du oss.

Via HTC Connect kan man også strømme lyd via Qualcomm Allplay, Miracast, DLNA og Apple AirPlay (!). Det gjøres ved å sveipe tre fingre opp på skjermen.

Alt i alt bør dette med andre ord være en telefon som i stor grad kan fri til audiofile.

Kraftig maskinvare

Fristende?

Lar du deg friste av HTCs nye toppmodell? (Avsluttet)
Ja(78%)
Nei(22%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Som nevnt kommer HTC 10 med Snapdragon 820 innabords, 32GB lagringsplass, 4GB arbeidsminne og støtte for minnekort opp til 2TB.

Tykkelsen er oppgitt fra 3-9 millimeter (avrundet bakside), vekten til 161 gram og batterikapasiteten til 3.000mAh. For ordens skyld kjører den siste versjon av Android, versjon 6.0 (Marshmallow).

Med andre ord ser det ut til at HTC for alvor har meldt seg på i toppmodellkampen igjen, og vi ser frem til å få telefonen inn til test.

HTC 10 kan bestilles allerede i dag, med en veiledende pris på 7490,- kroner.

Her finner du Dinsides mobiltester

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!