HP: Penger tilbake til kunder

Hewlett Packard gjør nå det eneste rette, etter at de – uvitende – har gitt feilaktige opplysninger om fargeskjermen på flere håndholdte Jornada-modeller: De som vil kan returnere produktet og få fullt beløp tilbake.

Det som skulle bli en konkurransedyktig utfordrer for Palm-imperiet, kan nå ha virket mot sin hensikt. Eller kanskje ikke. HP gjør nå alt de kan for å holde kundene sine fornøyde.

Det hele startet (har man hittil trodd) i midten av april, da HP lanserte sin nye PDA (personlig digitale assistent), Jornada 540-serien. Dette er en PDA med fargeskjerm og mange spennende muligheter. Du kan lese vår omtale av modellen i artikkelen HP frister med ny, håndholdt PC.

Jornada 540-serien er den første fra HP som benytter seg av Microsofts Pocket PC, en forbedret versjon av operativsystemet Windows CE. Microsoft og samarbeidspartnere skulle ta opp kampen med Palm, og har blant annet fokusert sterkt på de gode grafiske egenskapene til Pocket PC.

Surr med tallene?

Da HP lanserte sin Jornada 540-serie, ble det opplyst at den hadde en skjerm med 16 biters (65.536) farger. Etter hvert ble det klart at dette ikke stemte – skjermen viste kun 12 biters (4.096) farger.

Nå har HP innrømmet feilen, og enda mer: Det er ikke bare den nye Jornada 540-serien som viser færre farger enn opplyst, det gjelder også de tidligere Jornada modellene 430 og 420, i følge Cnet. Dette skal HP ha oppdaget da de begynte å se nærmere på problemene med 540-serien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemets natur skal være følgende: Selv om mye av maskinvaren, og Microsoft Windows CE-programvaren som driver enheten, er i stand til å levere 16 biters farger, så er Jornadas grafikk-kontroller kun i stand til å vise 12 biters farger. Dermed minker fargespekteret som enheten kan vise, rapporterer Cnet.

Så vidt man vet i øyeblikket, er det to Pocket PC-programmer som påvirkes av denne feilen: Pocket Internet Explorer og Sierra Imagings foto-programvare.

HP har foreløpig ingen planer om oppgraderinger eller tilleggsprodukter som vil rette opp feilen, og selskapet planlegger heller ikke å sette ned prisen på produktene.

Full returrett

I følge en talskvinne hos HP i USA, Anne McGrath, kan brukere av de aktuelle modellene returnere sin Jornada direkte til HP eller forhandleren hvor de kjøpte produktet, hvis de ønsker dette. Da får de hele kjøpesummen i retur.

- Vi ønsker å be om unnskyldning og tilby full returrett til hver kunde som ønsker dette, sier McGrath til Cnet, og føyer til:

- Produktet har blitt veldig godt mottatt av kundene og det er ikke mange applikasjoner som krever 16-biters farger.

DinSide var i kontakt med HP Norge på fredag, men produktsjefen kan ikke uttale seg før til uken om et lignende tiltak vil bli aktuelt for HP i Norge.