Å glemme å skru ned volumet kan være en ubehagelig opplevelse. Men heldigvis – <i>there's an app for that</i>. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/plunkmasterknows/194470665/">I scream in color</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/plunkmasterknows/">Lourdes Nightingale</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Å glemme å skru ned volumet kan være en ubehagelig opplevelse. Men heldigvis – there's an app for that. (Foto: I scream in color av Lourdes Nightingale, CC-BY)Vis mer

Høy lyd når du setter i øreproppene?

Gratis Android-app demper volumet for deg.

Det er fort gjort å glemme seg. Du viser frem en YouTube-video til en venn og setter volumet på full guffe, og når du senere skal slappe av med litt musikk, dundrer det i ørene fordi du glemte å skru ned volumet først.

Mens dette håndteres automatisk på iPhone (og i OSX), der telefonen "husker" hvilken voluminnstilling du brukte sist gang du brukte hodetelefoner, er ikke dette tilfelle på Android.

Her er nyhetene i iOS 5

Synes du dette er et problem, er appen Hearing Saver akkurat det du trenger. Hearing Saver er basert på åpen kildekode og gratis å laste ned fra Android Market.

Høy lyd når du setter i øreproppene?


Alt du trenger å gjøre er å starte appen og angi hvilket volum du ønsker når du henholdsvis plugger i eller drar ut hodetelefonene. Hvis du vil kan du også huke av et kryss som gjør at det ikke ringer eller plinger når du mottar en samtale/får et varsel og du har plugget i hodetelefoner.

Også mulig med Tasker

Har du lastet ned Tasker er det heller ikke veldig vanskelig å lage et par skript som gjør denne jobben for deg. Du kan jo ta utgangspunkt i eksempel 2 på lenka du nettopp passerte og legge inn en linje for volumstyring på egnet sted, samt lage en variant for det motsatte tilfellet – når du drar ut ørepluggene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hearing Saver (Android Market, gratis)