Er du lei telefonselgere og markedsundersøkelser? Foto: Colourbox/Kirsti Østvang
Er du lei telefonselgere og markedsundersøkelser? Foto: Colourbox/Kirsti ØstvangVis mer

Hold telefonselgerne unna

Lei telefonselgere og markedsundersøkelser? Her er en app som kan hjelpe deg.

Telefonterror.no har i mange år vært en nyttig nettside hvis en ønsker å finne ut hvem som skjuler seg bak de ukjente numrene som ringer om og om igjen.

Les også: Slik stanser du telefonsalg

Men visste du også at tjenesten også finnes i en app-versjon til mobilen?

Dermed blir det enda enklere å unngå telefonselgerne. Telefonterror.no-appen finnes for både Android og iPhone. De gjør forsåvidt samme oppgave, men fungerer på forskjellig vis:

På Android:
Slår automatisk opp ukjente telefonnumre når du får et innkommende anrop, såfremt du har tilgang til internett. Alt skjer automatisk.

Hold telefonselgerne unna

På iPhone:

Av sikkerhetsgrunner tillater ikke Apple utviklere å lytte på innkommende anrop, så her samles i stedet numrene fra databasen til Telefonterror.no i én stor "samlekontakt" som legges i kontaktlisten.

Du kan selv velge antall nummer som skal importeres i kontakten, fra de 100 mest «populære» til alle sammen. Det er i skrivende stund over 10.700 numre i databasen. Jo flere du velger, jo lenger tid vil det ta å importere, naturligvis.

Les også: Slik får du penger tilbake fra App Store

Dette skjer

Når du så blir oppringt fra et av numrene registrert hos Telefonterror.no, vil du raskt kunne se at det er en selger som ringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Android vil du etter litt tid få opp en boks på skjermen hvor nummer, firma og kategori ramses opp (se skjermbilde til høyre). På iPhone telefonterror-kontakten markeres det med et profilbilde, som lett avslører innringeren.

Alt i alt er dette veldig enkle saker, men det kan spare deg for mye bry! I begge appene kan du for øvrig også søke opp andre nummer dersom du skulle ha behov for det.

Last ned:
Telefonterror for iPhone (21 kroner)
Telefonterror.no for Android (gratis, reklamefinansiert)
Telefonterror.no for Android (betalversjon uten reklame, 19,90 kroner)

Les også: Velg riktig meldings-app