Hjelp blinde med Be My Eyes

Noen ganger må friske øyne til.

<strong>HJELP BLINDE:</strong> Be my eyes lar blinde få hjelp fra folk med friske øyne. Foto: BE MY EYES
HJELP BLINDE: Be my eyes lar blinde få hjelp fra folk med friske øyne. Foto: BE MY EYES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hverdag som blind er fylt med utfordringer. Til tross for at det finnes finnes mange hjelpemidler, er det også en rekke ting som ikke er så enkelt.

Nettopp det er skaperen av Be My Eyes fullt klar over. Dansken Hans Jørgen Wiberg er selv svaksynt og han og hans team har jobbet med denne appen i over to år før den nå endelig er tilgjengelig.

Ideen er enkel: Noen ganger trenger blinde hjelp fra et par friske øyne, og da kan de be om hjelp via Be My Eyes-appen. Har du friske øyne, kan du også laste den ned, og så blir du varslet når noen trenger hjelp. Da kan du hjelpe dem via en videooverføring i appen.

50.000 har meldt seg på

HVILKEN ER TOMATER? Det vet du som kan se, men ikke en som er blind.
HVILKEN ER TOMATER? Det vet du som kan se, men ikke en som er blind. Vis mer


Responsen har ikke latt vente på seg. Siden appen ble lansert i forrige uke har over 50.000 lastet den ned fra App Store – foreløpig er den kun tilgjengelig for iOS.

LES OGSÅ: Fjernstyr en PC med TeamViewer

Åtte tusen ganger har noen blitt hjulpet via appen til nå. Utfordringene kan være mange – alt fra å lese av «best før»-datoen på en melkekartong til å hjelpe til å lese av rød eller grønn mann i et trafikklys som ikke har lydsignaler.

Her ser du en video som viser hvordan appen fungerer:

Åpen kildekode

Be My Eyes er non-profit og tar i mot donasjoner på nettsiden sin. Kildekoden til appen er også gjort tilgjengelig for alle, slik at de med slike evner kan bidra til å gjøre den bedre.

Det burde også bety at varianter for andre operativsystemer kan komme raskere.

Her kan du laste ned appen:
Be my eyes for iOS (App Store, gratis)