Kommer vi alle til å gå rundt med slike briller i fremtiden? Google vil i hvert fall at vi skal prøve.
Kommer vi alle til å gå rundt med slike briller i fremtiden? Google vil i hvert fall at vi skal prøve.Vis mer

Her er spesifikasjonene til Google Glass

Fem megapiksel kamera, 16 GB lagringsplass og batteri som holder i én dag.

Googles smartbriller, kalt Glass, har vært litt av en snakkis siden de først ble vist frem i fjor sommer.

De faller inn under kategorien "elektronikk vi har på oss", og er ganske enkelt et par briller med innebygd skjerm og kamera, som man kan bruke til blant annet å ta bilder og video, få veianvisninger og oversette språk, alt ved hjelp av stemmen.

Nå er Google i ferd med å sende ut de første eksemplarene av smartbrillene til utvalgte testere, og i samme slengen har de endelig avslørt de tekniske detaljene rundt produktet. Frem til nå har vi nemlig ikke visst veldig mye.

Les også: Slik er Google-brillene

Foreløpig pris: 1.500 dollar

Skjermen til Glass har en oppløsning på 640 x 360 piksler, noe som ifølge Google tilsvarer en 25-tommers HD-skjerm sett fra en avstand på 2,5 meter, skriver The Verge. Det innebygde kameraet er på fem megapiksler og kan ta opp video i 720p.

Brillene kommer med 16 GB lagringsplass, hvorav 12 GB er tilgjengelig for bruk. Synkronisering med Google-skylagring vil imidlertid kunne åpne for mer. Lyd overføres for øvrig via en såkalt "bone conduction transducer", hvilket innebærer at lyden overføres fra brillene til øret via vibrasjoner i hodeskallen.

Google Glass vil komme i fem ulike farger: oransj, grå, svart, hvit og lyseblå. Foto: Google
Google Glass vil komme i fem ulike farger: oransj, grå, svart, hvit og lyseblå. Foto: Google Vis mer


Egen Android-app

Google-brillene støtter WiFi 802.11b/g og er kompatibel med en hvilken som helst telefon med Bluetooth. Ved hjelp av en app kalt MyGlass kan man aktivere funksjoner som GPS og SMS, men denne krever Android versjon 4.0.3 (Ice Cream Sandwich).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brillene lades med en medfølgende mikro-usb-kabel og lader. Batteriet skal holde i én dag ved vanlig bruk. Noen funksjoner, som Hangouts og videopptak kan imidlertid forkorte denne.

Foreløpig er det kun 2.000 spesielt utvalgte som får ta del i utprøvingen av Google Glass. Disse menneskene har bladd opp 1.500 dollar, drøye 8.000 kroner, for å være med på moroa. Om det blir sluttprisen når brillene er klare for salg, vites ikke.

Opprinnelig skulle Google Glass være ferdig i 2014, men lanseringsdatoen ser ut til å være fremskyndet til slutten av året, skriver Techradar.

Les også: LinkMe - armbåndet som viser tekstmeldingene dine