Her er Samsungs super-telefon

Wave får egenskaper vi aldri før har sett på mobiltelefoner.

Under årets Mobile World Congress i Barcelona har Samsung nettopp lettet på sløret og vist fram sin nye smarttelefon Wave. Denne telefonen blir den første i markedet med såkalt "Super AMOLED"-skjerm, som skal by på bedre farger og kontrast enn alt som finnes på markedet fra før, ifølge Samsung.

Skjermen er naturligvis berøringsfølsom, har bredformat, og oppløsning på 800 x 400 piksler. Selve telefonen måler 118 x 56 x 11 millimeter.

Les også: Slik tar du bedre mobilbilder

Raskere overføring

Telefonen skal dessuten være den første mobilen i verden som støtter Bluetooth 3.0-standarden, som åpner for trådløs overføringshastighet mellom telefonen og andre enheter, for eksempel PC-en, på inntil 24 MB pr sekund. Det er åtte ganger raskere enn Bluetooth 2.0-standarden. Dessuten krever den nye standarden mindre strøm, understreker Samsung i en pressemelding.

Wave er også den første telefonen som benytter BADA, Samsungs egenutviklede operativsystem for smarttelefoner. Dette er et åpent operativsystem, men må regnes som en konkurrent til Googles Android-plattform og Microsofts Windows Mobile. BADA åpner blant annet for multitasking, altså kjøring av flere programmer samtidig.

Full HD

Telefonen har fått en 1 GHz prosessor, noe som ifølge Samsung skal gi meget rask respons i de fleste oppgaver. Den sørger også for at du kan filme med telefonen i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler), og spille av videofiler i HD-oppløsning. Telefonen støtter det meste av aktuelle formater, som H.263, H.264, WMV, Divx og Xvid. Kameraet tar for øvrig bilder med en oppløsning på 5 megapiksler, og assisteres av en LED-lampe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig har telefonen støtte for WLAN, Turbo 3G, FM-radio, er utstyrt med 3,5 mm minijack til øretelefoner, og har også en USB-kontakt. Den har 2 GB internminne som kan utvides ved hjelp av et microSD-kort med kapasitet på inntil 32 GB. Minnet kan du for eksempel fylle ved å laste ned programmer fra Samsungs Appstore, som nå også åpner i Norden.

Telefonen kommer i april, og veiledende pris er 4000 kroner uten binding til noe abonnement.

Les også: Selger flere og flere av disse telefonene.