Samsung Galaxy S III - her er den endelig. I kveld lanseres den mye omtalte mobilen i London, dette er de første bildene. Foto: Samsung
Samsung Galaxy S III - her er den endelig. I kveld lanseres den mye omtalte mobilen i London, dette er de første bildene. Foto: SamsungVis mer

Her er Samsung Galaxy S III

Vi er på plass i London for Samsungs avduking av den neste Galaxy-modellen.

Les også: Samsung Galaxy S III lansert

LES OGSÅ:

(London/DinSide) Torsdag kveld var vi på plass i London, der en av årets største mobilnyheter ble avduket på Earls Court exhibition centre klokka 20 norsk tid.

Her viste Samsung frem den neste Galaxy-modellen, den nye toppmodellen, Samsung Galaxy S III (eller S3).

Forgjengeren, Samsung Galaxy S II, var en usedvanlig god telefon, som faktisk den dag i dag holder seg i toppsjiktet blant Android-telefonene, selv ett år etter lansering. Det er derfor ikke uten grunn at mange har hatt svært høye forventninger til den nye Galaxy-modellen.

Få lekkasjer

Samsung har vært flinke til å holde kortene tett til brystet denne gangen, og annet enn at telefonen vil få en egenutviklet firekjerners prosessor har det vært få direkte lekkasjer. Men det har vært kjent at enkelte Samsung-ansatte har testet telefonen med "fake" skall for å skjerme det nye designet.

Og nå har vi endelig noen harde fakta

Samsung Galaxy S III i hvit utførelse. Foto: Samsung
Samsung Galaxy S III i hvit utførelse. Foto: Samsung Vis mer

Samsungs Galaxy S III kommer med en 4,8 tommer HD-superAMOLED-skjerm og quad-coreprosessor. Sistnevnte gir helt nye bruksmuligheter. For eksempel skal det være mulig å se video på den ene delen av skjermen, mens du samtidig har andre funksjoner som spill eller epost i aktivitet på den andre delen av skjermen.

Bak på mobilen er den utstyrt med et åtte megapikselkamera, og foran finnes et 1,9 megapikselkamera.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med funksjonen S-Beam kan man kopiere en fil fra én Galaxy S III til en annen tilsvarende smarttelefon ved å legge mobilene rygg mot rygg. Samsung har også funnet plass til minnekort.

Galaxy S III har også støtte for NFC, og har installert løsninger for skytjenester og streamingfunksjoner til TV.

Hjelper deg på vei

Galaxy S III har ansiktsgjenkjenning, men stopper ikke der. Ved å registrere øyebevegelsene til brukeren sørger den for eksempel for at skjermlåsen ikke aktiveres. Det betyr blant annet at du kan lese lengre artikler uten å bli avbrutt. Mobilen skal også reagere på bevegelser. Et eksempel er at den automatisk ringer nummeret du har hentet opp straks du beveger mobilen opp mot øret.

Det skal også bli vanskeligere å misse viktige beskjeder. Den varsler via vibrasjon når du tar opp smarttelefonen, om du har fått en melding eller har tapte anrop.

Samsung Galaxy S III skal etter planen komme i butikkene allerede i slutten av mai. Anbefalt utsalgspris oppgis til 5.300 kroner.

DinSides mobiltester

(DinSide forsøkte å liveblogge fra arrangementet, men som vi fryktet var nettet så ustabilt, at vi raskt måtte gi oss.)