<b>MØT GALAXY ALPHA:</B> Avrundede hjørner, metallramme og en myk bakside gjør at den skiller seg ut fra resten av Galaxy-serien. Selv om det er vanskelig å se ut fra bildene her, skal Alpha også være en av de tynneste Galaxy-produktene noensinne. Foto: SAMSUNG
MØT GALAXY ALPHA: Avrundede hjørner, metallramme og en myk bakside gjør at den skiller seg ut fra resten av Galaxy-serien. Selv om det er vanskelig å se ut fra bildene her, skal Alpha også være en av de tynneste Galaxy-produktene noensinne. Foto: SAMSUNGVis mer

Her er Samsung Galaxy Alpha

Nok et medlem i Galaxy-serien ble lansert idag. Her er det vi vet så langt.

Hvis du har hatt problemer med å orientere deg blant alle modellene i Samsungs Galaxy-serie, får du nå nok en utfordring. Heldigvis skiller Galaxy Alpha seg ut, her får du nemlig en lekker ramme i metall, og det tror vi mange har ventet på.

Men hvorfor skal du velge denne modellen?

- Galaxy S5 er fortsatt vår toppmodell, men det fine med Galaxy Alpha er at den gir bra valuta for pengene, samtidig som den har et design vi tror mange vil like, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge til Dinside.

- Rammen i metall gir litt økt vekt, men den ser bra ut og gjør at mobilen føles svært solid. Jeg syns i tillegg at den er god å holde, og i likhet med S5 får du her vår fingeravtrykksleser og pulsmåler. Det er to funksjoner mange liker, og per dags dato er de kun å få på S5 og Alpha-modellen. Sist, men ikke minst kan jeg nevne at Alpha også vil få vår ultra-energisparemodus, som kom med S5. Den er det mange som setter pris på, avslutter Langø.

LES MER OM FINGERAVTRYKKLESEREN, PULSMÅLEREN OG ENERGISPAREMODUSEN HER.

Bort fra minnekort, men økt internminne

MØT GALAXY ALPHA: Foreløpig ser det ut til at den kommer i gull-farge, blått og sort. Foto: SAMSUNG
MØT GALAXY ALPHA: Foreløpig ser det ut til at den kommer i gull-farge, blått og sort. Foto: SAMSUNG Vis mer
MØT GALAXY ALPHA: Foreløpig ser det ut til at den kommer i gull-farge, blått og sort. Foto: SAMSUNG
MØT GALAXY ALPHA: Foreløpig ser det ut til at den kommer i gull-farge, blått og sort. Foto: SAMSUNG Vis mer


I motsetning til Galaxy S5vil du ikke kunne sette inn minnekort på Galaxy Alpha, Samsung har imidlertid økt interminnet til 32 GB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med dagens utstrakte bruk av sky-lagring, vil nok det holde for de aller fleste, men her er meningene delte, så akkurat det er greit å være klar over.

Andre ting verdt å merke seg

Skjermen er på 4,7 tommer, og Samsung bruker selvsagt Amoled også her. Oppløsningen er imidlertid på 720p, noe som nok vil holde for de aller fleste, men det er altså et stykke unna storebror S5 og ikke minst konkurrentens toppmodeller.

Som du ser av spesifikasjonene under har også Alpha et mindre batteri enn S5, henholdsvis 1860 mAh mot 2800 mAh. Hvilket utslag det gir på batteritiden skal vi dog ikke si så mye om før vi har testet den, lavere skjermoppløsning og mindre skjerm kan nemlig gjøre at den fortsatt klarer seg godt. Blir det krise, vil uansett batterisparemodusen komme godt med.

Her får du alle våre mobiltester!

Minifakta Samsung Galaxy Alpha

  • Prosessor: Octa Core (Quad 1.8 GHz + Quad 1.3 GHz)-prosessor
  • Kamera: 12 MP (bak) og 2.1 MP (front)-kamera
  • Skjerm: 4,7 tommer HD Super AMOLED (1280x720)-skjerm.
  • Operativsystem: Siste versjon av Android (4.4.4 Kitkat).
  • Tilkobling: Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+ WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO (2x2), USB 2.0, NFC.
  • Minne: RAM-minne på 2 GB og 32 GB internminne. Ikke mulighet for SD-kort.
  • Batteri: 1860 mAh.
Galaxy Alpha kommer til Norge 12. september, og anbefalt pris er 5.395 kroner uten binding til mobiloperatør.

Vi har allerede bestilt vårt testeksemplar, og håper selvsagt å få den før vi drar på IFA-messen i begynnelsen av september. Der nede vil den uansett bli en av hovedattraksjonene, så vi får uansett delt våre førsteinntrykk. Her er det altså bare å følge med.