Her er Nokia Lumia 2520, 1520 og 1320

Lanserer nettbrett, gigamobil og ikke fullt så giga mobil.

TADA: Her er den. Nokias aller første Windows RT-brett. Nokia Lumia 2520.  Foto: Nokia
TADA: Her er den. Nokias aller første Windows RT-brett. Nokia Lumia 2520. Foto: Nokia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokia har ikke blitt noe mer kreative med navnene sine etter oppkjøpet av Microsoft, og lanserte i dag Nokia Lumia 2520, Lumia 1520 og Lumia 1320.

─ I dag oppfordrer vi mennesker verden over til å bytte til Nokia, sa Nokia-sjef Stephen Elop under presentasjonen.

Les også: Test av Nokia Lumia 1020 – verdens beste mobilkamera

Nokia Lumia 2520

For første gang kommer Nokia med et Windows RT-nettbrett: Nokia Lumia 2520.

Brettet likner Lumia-telefonene, men har en 10,1 tommer stor skjerm i 1080p-oppløsning.

2520 har tilkobling for USB, mikro-HDMI, 4G SIM-kort og minnekort, og Nokia vil tilby tastaturer i Microsofts Surface-stil. Brettene får også eksklusive Nokia-apper, for blant annet musikk, kart og videoredigering, slik Lumia-telefonene har i dag.

Og det er tydelig at Nokia håper folk vil kjøpe både Lumia-mobiler og Lumia-nettbrett.

– Dette er den perfekte kompanjongen for Lumia-telefonene, sier Nokias Adam Giles i denne videoen av brettet:

Bretten har en veiledende pris på 3.000 kroner pluss moms, og vil gis ut i USA, Storbritannia og Finland i løpet av årets siste kvartal. Nokia sier foreløpig ingenting om noen norsk lansering.

DinSide har tidligere testet Windows RT-brettet Microsoft Surface RT. Vi fikk da opplevelsen av å hverken sitte med en skikkelig PC eller et skikkelig nettbrett, og ga brettet terningkast fire. Microsofts nye brett Surface 2 kom i salg i dag, og vi har allerede mottatt vårt testeksemplar.

Les også: Test av Microsoft Surface RT (Windows RT)
Les også: Test av Microsoft Surface Pro (Windows 8)

Nokia Lumia 1520 og 1320

Blir nettbrett for stort, og mobil for lite, kommer Nokia også med mellomtingen Lumia 1520.

TADA: Her er den. Nokias største Windows Phone-modell noen sinne. Nokia Lumia 1520 måler seks tommer.  Foto: Nokia
TADA: Her er den. Nokias største Windows Phone-modell noen sinne. Nokia Lumia 1520 måler seks tommer. Foto: Nokia Vis mer


1520 har en skjerm på seks tommer, med 1080p-oppløsning. Dermed får Microsoft bruk for sin nyeste versjon av Windows Phone, som støtter nettopp så høy oppløsning, med blant annet flere fliser på hjemskjermen enn tidligere.

Med prosessoren Snapdragon 800 blir 1520 også den første Windows Phone-modellen med fire prosessorkjerner, som operativsystemet nå også støtter. Kameraet har en 20 MP stor brikke, som gir deg litt av PureView-funksjonaliteten vi så i det glimrende kameraet til Lumia 1020. 1520 har en norsk pris på 5.700 kroner, og vil komme i salg i Norge 16. januar.

Nokia Lumia 1320 er 1520 sin lillesøster: Like stor skjerm, men ikke like stor med tanke på kraft og pris. 1320 får blant annet en 720p-skjerm, og internasjonal veiledende pris er på rundt 2.000 kroner pluss moms.

Her ser du en gjennomgang av Nokia Lumia 1520:

Instagram og Vine

I tillegg til ny maskinvare kommer også Nokia med ny programvare. Nokia Storyteller er en ny galleri-app, mens Nokia Video Director lar deg redigere video på farten.

Nokia har også fått andre til å få opp farten med å komme seg over i Windows Phone-universet. Den største nyheten er at Instagram nå endelig kommer, og det samme gjør Vine.

Vi har tidligere sett at slike apper blir eksklusive for Lumia-produkter, eventuelt i en periode, men dette nevnes ikke denne gangen. Instagram-appen skal bli tilgjengelig i løpet av noen uker.

Les også: Fra Android til Windows Phone – savner man appene?