<strong>APPORAMA:</strong> Så mange apper, så liten tid. Vi har prøvd mange av dem, så du slipper. Her er noen av favorittene! Foto: Kirsti Østvang
APPORAMA: Så mange apper, så liten tid. Vi har prøvd mange av dem, så du slipper. Her er noen av favorittene! Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Disse appene installerer vi alltid på nye telefoner

Her er mobilappene vi ikke klarer oss uten

Etter å ha prøvd tusenvis av apper, faller vi alltid tilbake på disse.

Publisert

Det finnes millioner av apper å velge mellom fra de to store app-butikkene, App Store og Google Play. Vi har kanskje prøvd noen tusen av dem opp gjennom årene.

Selv om det stadig vekk kommer nye, spennende apper (det går riktignok lengre mellom godbitene enn det gjorde før), ender vi som regel opp med å installere et fast utvalg med apper på nye telefoner vi får inn til test.

Her er favorittene våre idet vi går inn i 2018.

Sosialt

<strong>HYSJ:</strong> Med Twitter-klienten Tweetbot kan du sette opp filtre for å fjerne visst innhold fra nyhetsstrømmen din (ingen Bachelor-spoilere, takk!). Skjermbilde: Kirsti Østvang
HYSJ: Med Twitter-klienten Tweetbot kan du sette opp filtre for å fjerne visst innhold fra nyhetsstrømmen din (ingen Bachelor-spoilere, takk!). Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Apper som Facebook, Facebook Messenger, Instagram og Snapchat er blitt så vanlige at de egentlig ikke hører hjemme i en favorittliste. De er obligatoriske før de obligatoriske.

Til Twitter kan vi dog anbefale noe annet enn den offisielle klienten.

Har du iPhone, sjekk ut Tweetbot (iOS), som viser tweets i kronologisk rekkefølge uten å komme med reklame og andre anbefalinger i tidslinjen din.

I tillegg finnes det en kjekk «mute»-funksjon som gjør at du kan filtrere vekk brukere, nøkkelord og hasjtagger enkelt fra feeden din i både kort og lengre tid.

Til Android, er det Fenix 2 (Google Play) som gjelder.

Netthandel

Prisbevisste som vi er, må vi alltid ha Prisjakt-appen (Android|iOS), så vi kan sjekke hvor mye ulike produkter koster før vi kjøper dem.

<strong>PAKKESPORING:</strong> Leveringer/Deliveries er appen for deg som handler mye på nettet. Skjermbilde: Kirsti Østvang
PAKKESPORING: Leveringer/Deliveries er appen for deg som handler mye på nettet. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Det finnes en rekke pakkesporings-apper som kan hjelpe oss når vi har handlet på nettet. Har du iPhone, kan vi varmt anbefale appen Leveringer (iOS), hvor du kan spore pakker fra forskjellige selskaper samtidig, i tillegg til at du får varsler ved hver oppdatering og kan se hvor pakken er på et kart.

Det har etter hvert kommet en rekke apper for å selge ting brukt, men vi synes fremdeles Finn.no (Android|iOS) er den beste. (Og med Vipps (Android|iOS) installert, blir brukthandelen enda enklere enn før.)

Ja, og så har vi spart oss for mye papiravfall ved å klistre «reklame nei takk» på postkassa, og heller bruke Shopgun (Android |iOS) til å skumme igjennom reklameblekkene.

Notater og kvitteringer

Flertallet i teknoredaksjonen til Dinside foretrekker Google Keep (Android|iOS) til å lage notater og huskelister. Det er forbilledlig enkel å bruke. For å lage et notat er det bare å trykke på tekstfeltet nederst i appen. Den har dessuten en delingsfunksjon som lar deg dele handlelister o.l. med andre.

Scanbot (Android|iOS) er en bra app for å skanne inn dokumenter, kvitteringer og lignende. Men har du Dropbox (Android|iOS), kan du faktisk gjøre det samme rett i mobilappen. Bare trykk på pluss-tegnet og velg «Skann dokument».

<strong>ENKELT:</strong> Trykk på + og velg Skann dokument. Deretter holder du mobilen over dokumentet og trykker på skanne-knappen. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås
ENKELT: Trykk på + og velg Skann dokument. Deretter holder du mobilen over dokumentet og trykker på skanne-knappen. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Foto

Googles bildeapp, Google Foto (Android|iOS) er også en favoritt, med en svært nyttig sikkerhetskopieringsfunksjon og et smart søk som lar deg finne bilder etter hva du inneholder. Søker du etter "ball", får du opp alle bilder med ball i seg.

Instagram har en enkel kollasje-app i form av Layout (Android|iOS).

Produktivitet

Vi bytter som regel også ut tastaturet som følger med telefonen med Googles Gboard-tastatur (Android | iOS). Det blir etter hvert smart når det gjelder å foreslå det neste ordet du skal skrive, støtter sveipeskriving med én finger og har en rekke små finesser.

Sveipeskriving er når du trekker fingeren over alle bokstavene i ordet før du slipper den. Her er vi på vei til å skrive «fingeren», som Google gjettet korrekt. Foto: Pål Joakim Pollen
Sveipeskriving er når du trekker fingeren over alle bokstavene i ordet før du slipper den. Her er vi på vei til å skrive «fingeren», som Google gjettet korrekt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For deg med Android-telefon, liker vi også veldig godt Desktop Notifications (Play butikk). Den gjør at du får varsler fra telefonen direkte opp i nettleseren på PC-en, slik at du slipper å ta ut telefonen fra lomma hver gang du kjenner det vibrere.

Og finner vi en interessant artikkel vi ikke har tid til å lese nå, putter vi den bare i Pocket (Android | iOS), så kan vi lese den senere.

Reise

<strong>SE HVOR FLYET ER:</strong> Med App in the Air kan familien din følge med på om flyet ditt har landet. Skjermbilde: Kirsti Østvang
SE HVOR FLYET ER: Med App in the Air kan familien din følge med på om flyet ditt har landet. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

TripIt (Android|iOS) er selvskreven når vi skal ut og reise. Her samles all informasjon om fly, hotell og andre gjøremål på ett sted. Og vi slipper stort sett å gjøre dette selv, da den henter inn det meste automatisk fra e-posten vår.

I tillegg kan vi dele turen med andre, slik at de også har full oversikt.

Det siste året App in the Air (Android|iOS) blitt en annen reisefavoritt. Den minner litt om TripIt, men er bare for fly.

Du kan legge til flyturer automatisk fra e-posten din, og så vil du få varsler i sanntidg om når det er innsjekking, boarding, takeoff og landing. Og du kan la familie og venner abonnere på dine flyreiser.

... og til slutt, været

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige vær-apper. Eller hvordan var det igjen? Er du lei kjedelige Yr, Storm eller Pent.no? Carrot Weather (kun for iOS) gir deg de frekkeste værmeldingene, så da gjør det litt mindre at det som regel ikke er spesielt gode nyheter (ok, bare nesten).

Og er du opptatt av luftforurensing og sånt, sjekk ut Plume (også bare for iOS).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer