Her er Microsofts flaggskip Lumia 950 XL

Vi har fått Lumia 950 og 950 XL til test. Bli med på utpakkingen!

<B>SUPER SKJERM</B>: Microsofts nye mobil-flaggskip byr blant annet på en særdeles god skjerm med QHD-oppløsning og toppspekket kamera med Carl Zeiss-optikk. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SUPER SKJERM: Microsofts nye mobil-flaggskip byr blant annet på en særdeles god skjerm med QHD-oppløsning og toppspekket kamera med Carl Zeiss-optikk. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har aldri vært stilt større forventninger til Windows-baserte mobiltelefoner enn til Microsoft Lumia 950 (5,2 tommer skjerm) og storebror 950 XL (5,7 tommer skjerm).

Begge telefonene er på vei til butikkene i skrivende stund, og vi har nettopp fått dem til testbenken i Dinside.

Endelig Windows 10 på mobil

Dette er de første mobilene som er basert på mobilversjonen av Windows 10, og de første mobilene som kan kobles til skjerm, tastatur og mus via en spesiell dokk.

Dermed vil du kunne bruke mobilen omtrent som om det var en PC, med blant annet full støtte for Microsoft Office - inkludert Outlook, nettsurfing med Microsoft Edge og mye mer.

Toppspesifisert kamera

Kameraet er kanskje den delen av mobilene som har vekket mest oppsikt. Det er utstyrt med Carl Zeiss-optikk med blenderåpning f/1,9 og tar bilder med en oppløsning på 20 megapiksler. Vi har sett noen eksempelbilder som ser ekstremt bra ut, se mer i denne artikkelen.

I videoen under tar vi deg med på utpakkingen av Microsoft Lumia 950 XL:

 

Begge mobiler er i skrivende stund under testing, resultatene kan du lese her på Dinside i neste uke. Følg med!

Les mer om mobilene og spesifikasjonene