Her er Huaweis nye toppmodeller: P8 og P8 Max

Kinesiske mobiler er allerede en salgssuksess, og her er modellene som skal befeste tronen.

<strong>KOMMER TIL NORGE FØRST:</strong> Norge er blant lanseringslandene for Huaweis nye toppmodell, P8. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KOMMER TIL NORGE FØRST: Norge er blant lanseringslandene for Huaweis nye toppmodell, P8. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

På en pressekonferanse i London i dag presenterte Huawei sin nye toppmodell; Ascend P8, som kommer i to størrelser.

I likhet med iPhone-modellene fra Apple, er denne telefonen konstruert i aluminium med et såkalt «unibody»-design, som betyr at hele telefonen er støpt i ett stykke aluminium.

Hver telefon er slipt i over tretten timer for å til designen, med avrundede hjørner og en skråkant som skal gjøre den bedre å holde i.

LES OGSÅ: Huawei er en suksess: Dytter Sony og LG nedover salgslistene

Tynn og lekker

Og den er definitivt pen, med en tykkelse på 6,4mm. Til sammenligning er iPhone 6 6,9mm og Samsung Galaxy S6 6,8mm.

TYNN: Med 6,4mm midjemål er P8 tynnere enn både iPhone 6 og Samsung Galaxy S6. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TYNN: Med 6,4mm midjemål er P8 tynnere enn både iPhone 6 og Samsung Galaxy S6. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


I følge Huawei utgjør 5,2"-skjermen 78,3% av fotavtrykket, og den skal derfor være på toppen av lista over telefonene med mest skjerm i forhold til størrelsen, som Huawei allerede toppet med Ascend Mate 7. Som tilleggsutstyr får du også kjøpt et E-ink-deksel som fungerer litt på samme måte som baksiden av Yotaphone.

P8 kommer i fire farger; champagne, gull, grå og sort.

Fokus på kamera

Selv om kameraoppløsningen «bare» er 13 megapiksler, har Huawei fokusert på kameraet i denne telefonen. Det har optisk bildestabilisering og verdens første RGBW-sensor, som fanger fire farger i stedet for tre (rød, grønn, blå og hvit). Det skal gi 78% mindre fargestøy i svak belysning, bedre farger og bedre dynamisk omfang; spesielt merkbart i høykontrastsituasjoner.

AVANSERT KAMERA: Huawei har lagt mye fokus på kameraet i P8, som på tross av optisk bildestabilisering ikke stikker ut av kamerahuset. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AVANSERT KAMERA: Huawei har lagt mye fokus på kameraet i P8, som på tross av optisk bildestabilisering ikke stikker ut av kamerahuset. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


iPhone var definitivt i sikte på denne presentasjonen og Huawei skryter av at deres bildestabilisering skal korrigere for dobbelt så høy bevegelse som den som finnes i iPhone 6 Plus. Kameraet stikker heller ikke ut fra resten av telefonen, noe det gjør både på iPhone 6 Plus og Samsung Galaxy S6.

Kameraappen har også flere kreative modi, slik at du enkelt kan være kreativ med lys og for eksempel bruke lang lukkertid om du vil ta bilde av trafikk i bevegelse (der lysene blir striper). Den støtter også filming fra fire kameraer samtidig, som deretter kan settes sammen til et klipp fra flere vinkler. P8 må være én av dem, men du kan også bruke andre telefoner til dette.

Dette må vi selvsagt komme nærmere tilbake til når vi får inn testmodell av Ascend P8, men hvis dette er så bra som Huawei lover, kan de ha en inntertier på hånda. Bildene på Instagram-brukeren @huaweiconsumer skal være tatt med P8.

Blendertallet er for øvrig f/2,0 og brennvidden tilsvarende 29mm.

LINJELEKKER: Huawei Ascend P8 gav oss et meget godt førsteintrykk på pressekonferansen i London. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LINJELEKKER: Huawei Ascend P8 gav oss et meget godt førsteintrykk på pressekonferansen i London. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Avansert antenne

Antennen er todelt, og Huawei hevder at de kan bytte mellom dem svært mye raskere enn andre, slik at telefonen alltid bruker antennen som har best signal.

De kaller teknologien Signal+, og via WiFi+ skal WiFi-dekningen være forbedret fra tidligere modeller. Telefonen vil også automatisk hoppe over til det trådløse nettverket med best dekning dersom du har flere i nærheten.

I følge selskapet skal P8 også kunne koble seg til fremmede mobilnett tre ganger raskere enn øvrige telefoner, via teknologien (du gjettet det) Roaming+. Telefonen har for øvrig støtte for to SIM-kort, dersom du ofrer micro SD-plassen.

For øvrig kan den interne høyttaleren forsterkes med 58% dersom du har probemer med å høre motparten i støyfulle omgivelser, og handsfreefunksjonen skal fint kunne brukes fra to meters avstand.

FLERE MODI: Kameraappen har en rekke modi, og skjermen kan skille mellom fingertupp og knokkel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FLERE MODI: Kameraappen har en rekke modi, og skjermen kan skille mellom fingertupp og knokkel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Skiller mellom knokkel og fingertupp

«Rich touch» skiller mellom berøring med fingertuppen og knokkelen på fingeren. Banker du med knokkelen på skjermen kan du for eksempel ta skjermbilde, eller du kan tegne et omriss med knokkelen for å ta et skjermbilde av en del av skjermen.

Den nye åttekjernede Kirin-prosessoren, som Huawei står for selv, skal være 80% raskere enn hos forgjengeren, P7, og 100% raskere med tanke på 3D-ytelse. Strømforbruket skal også være 20% lavere enn hos forgjengeren.

I sin Android-utgave har også Huawei bakt inn muligheten for å oppdage apper som bruker unormalt mye strøm og som automatisk kan stoppe den slik at batteriet varer lenger. I følge selskapet skal den nye modellen vare halvannen dag ved normal bruk og én dag med tung bruk. Til sammenligning oppgir de her henholdsvis 1,29 og 0,86 for iPhone 6.

Gigantiske P8 Max!

Det var imidlertid ikke bare P8 som ble vist frem i dag – også storebror P8 Max fikk se dagens lys.

Og den er stor. «Much bigger than bigger», som Huaweis representant sa det, til latter fra salen.

GIGANTEN: P8 Max er ikke bare stor, den er «Much bigger than bigger», som Huaweis representant sa det. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GIGANTEN: P8 Max er ikke bare stor, den er «Much bigger than bigger», som Huaweis representant sa det. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis merSkjermen måler nemlig 6,8 tommer over diagonalen (!), og Huawei skryter av at denne skjermen har markedets høyeste fargemetning.

Batteriet har også høy kapasitet med 4260mAh, som skal gi henholdsvis 2,23 dagers batteritid ved normal bruk og 1,4 dager ved tung bruk.

Storebror har dessuten 83% skjerm i forhold til fotavtrykket (rekord) og er bare 6,8mm tynn. Skjermglasset er for øvrig Gorilla Glass 4, som vi også finner i de nye Samsung-toppmodellene.

P8 Max. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
P8 Max. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Priser

Så - når kommer de i butikken og hvor mye koster de?

P8 kommer i to varianter; en med 16GB interminne (grå, champagne) og en med 64GB internminne. Prisen er 499 euro for minstemann og 599 euro for den dyreste, som omregnet til norske kroner skulle bety rundt 4.200 og 5.000 kroner.

Max-utgaven koster henholdsvis 549 og 649 euro. Der har den rimeligste 32GB interminne.

Og Norge står på listen over landene der telefonene slippes først. P8 kan kjøpes om få dager, mens Max-utgaven kommer om en måneds tid.

Dinside kommer selvsagt tilbake med test av begge modellene.