<B>FRA HTC TIL FACEBOOK:</B> Den lille logoen nede til høyre er ikke til å ta feil av. HTCs to Facebook-mobiler er likevel ikke <I>bare</I> laget for Facebook - tvertimot. Foto: HTC
FRA HTC TIL FACEBOOK: Den lille logoen nede til høyre er ikke til å ta feil av. HTCs to Facebook-mobiler er likevel ikke bare laget for Facebook - tvertimot. Foto: HTCVis mer

Her er HTCs Facebook-mobiler

Med navn som ChaCha og Salsa er det ikke tvil om hva HTC vil: De vil at du skal danse. Mens du oppdaterer Facebook-statusen.

Dette er ikke den egentlige Facebook-mobilen, den teknoblogger verden over har spekulert og fundert over i lang, lang tid. Den kommer ikke fra Facebook-sjef Mark Zuckerbergs lokaler i Palo Alto, California, men derimot fra taiwanske HTCs asiatiske fabrikker.

HTC har etterhvert blitt godt kjent i Norge, blant annet på grunn av sin Desire-modell (les testen her), og med Android-systemet i bunn går de nå løs på den sosiale tjenesten mer eller mindre halve verden er tilknyttet.

Med og uten fysisk tastatur

Facebook-mobilene har fått de "Skal Vi Danse"-vennlige navnene Salsa og ChaCha, og er henholdsvis én berøringsfølsom utgave, og en med fysisk qwerty-tastatur. Sistnevnte er utvilsomt kjerringa mot strømmen, etter at fysiske tastatur har vært medstrøms på smartmobiler i mange år men nå er på vei ut, men er du en dedikert facebooker skal du ikke se bort fra at tastaturet vil gjøre underverker når lange, lange statusoppdateringer skal videreformidles.

HTC lover at mobilene vil komme i salg i Europa i løpet av andre kvartal i år, og at de vil ha aller siste Android-versjon ferdig installert (versjon 2.3, også kjent som Gingerbread).

FARGERIK: HTC har integrert flere Facebook-funksjoner i sitt Sense-system, her vist fram på ChaCha-utgaven.
FARGERIK: HTC har integrert flere Facebook-funksjoner i sitt Sense-system, her vist fram på ChaCha-utgaven. Vis mer

Den distinkte Facebook-knappen nederst til høyre er det som skiller mobilene fra en vanlig Android-telefon. Knappen kan selvfølgelig brukes til å sende deg rett til Facebook, men den er også kontekst-sensitiv. Det betyr i praksis at den vil lyse opp hver gang du har anledning
til å foreta deg noe Facebook-relatert, som å laste opp et bilde, dele en lenke eller poste informasjon om hvilken musikk du hører på akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fint for de med dårlig hukommelse

Andre elegante detaljer er at Facebook-chaten og Facebook-innboksen er integrert i mobilenes meldingsboks, slik at alt havner samme sted, og, ikke minst, at de ferskeste statusoppdateringene og bildene til venner og kjente vises i displayet når de ringer deg. Du vil også få beskjed om hvor lenge det er til bursdagen til vedkommende, en hyggelig bonus for de glemske av oss.

Spesifikasjonene er ellers helt kurante. Den berøringsfølsomme Salsa-modellen har en 3.4-tommer stor skjerm med en heller beskjeden oppløsning på 480x320 piksler, mens ChaCha har en 2.6-tommer stor berøringsfølsom skjerm på ovenfor qwerty-tastaturet.

Begge mobilene har en 600MHz Qualcomm-prosessor, 512MB RAM og ROM, 5-megapiksel-kamera med autofokus og LED-blits, Wlan, hodetelefonutgang og Bluetooth versjon 3.0. Salsa har dessverre ikke GPS, mens mobilen med den minste skjeren, ChaCha, har navigasjonstjenester.

Prisene er foreløpig ikke kjent.

BAKSIDEN: Slik ser ChaCha og Salsa ut hvis du snur dem. Så vet du det.
BAKSIDEN: Slik ser ChaCha og Salsa ut hvis du snur dem. Så vet du det. Vis mer