Foto: Produktbilder HTC Sensation
Foto: Produktbilder HTC SensationVis mer

Her er HTC Sensation!

Livedekningen er ferdig. Her får du alle fakta og våre førsteinntrykk

i London: Det er få, om noen i mobilverdenen som har tøffere modellnavn enn HTC, og deres nye flaggskip med navnet Sensation er intet unntak. Spørsmålet er selvsagt om den nye modellen lever opp til navnet.

HTC Sensation lanseres i Norge i midten av juni, med en veiledende prislapp på 5199 kroner.

Her er vårt førsteinntrykk

Etter å ha prøvd HTC Sensation i et par minutter, sitter vi igjen med et meget godt inntrykk, og dette er definitivt en av de ypperste Android-modellene som kommer før sommeren.

Spesielt likte vi konstruksjonen på skjermen godt - den er litt buet, på samme måte som Google Nexus S, som gjør at det føles ekstra komfortabelt å bevege fingeren over skjermen. Ellers er fremstår aluminiumskonstruksjonen som robust, og skjermen har dessuten høyere oppløsning enn de fleste (bortsett fra iPhone 4), der oppløsningen er på 960x540 punkter, fordelt over 4,3" diagonalt (16:9-format).

HTC Sense er også oppgradert nok et hakk på Sensation, og er identisk med det som finnes i HTC Flyer. En fiffig funksjon her er muligheten for å legge ikoner på selve låseskjermen og dermed åpne applikasjoner direkte ved å dra egnet ikon inn i en ring. I tillegg er grensesnittet gjort enda lekrere, med 3D-animasjoner når du bytter hjemmeskjerm etc.

Kanskje mer oppsiktsvekkende er det at HTC omtrent samtidig med den norske lanseringen også vil tilby tjeneten HTC Watch (i Norge!). Dette er en filmtjeneste der du kan kjøpe og leie filmer (på samme måte som den amerikanske versjonen av iTunes), der kjøpte filmer kan spilles av på inntil 5 HTC-enheter (andre enheter støttes dessverre ikke), mens leiefilmer kun kan spilles av på terminalen den er leid på. HTC understreker også at dette ikke vil være en samling gamle filmer, men de nye blockbusterne; enkelte av dem til og med før de kommer på kino i Norge.

En liten ulempe er imidlertid at nordmenn får tilgang til UK-innholdet, som vil si at vi ikke får norske undertekster på filmene.

Ellers har Sensation også HDMI-utgang som gjør at du kan spille filmer du kjøper/leier direkte på TV, og prosessorkraften skal være god nok til å spille av dette helt smertefritt.

Vi tok også litt film da vi fikk HTC Sensation demonstrert. Den ser du under, men merk at softwaren fortatt ikke er ferdigstilt, noe du blant annet vil oppdage når den som demonstrerer prøver å ta et bilde:


Smartmobil med fokus på underholdning

Foto: Produktbilder HTC Sensation
Foto: Produktbilder HTC Sensation
Foto: Produktbilder HTC Sensation
Foto: Produktbilder HTC Sensation

Høydepunkter:

 • Mobilen ligger i en helstøpt aluminiumskonstruksjonen med avrundede kanter
 • Den har en 4,3-tommers HD-skjerm i 16:9-format. Oppløsningen er 540x960 piksler
 • På innsiden får du en 1,2 GHz dobbeltkjerne Qualcomm® Snapdragon™-prosessor. I følge HTC skal det gi bedre grafikk og generelt sett raskere ytelse.
 • Hovedkameraet er på 8 megapiksler og har en "instant capture feature" der utløserforsinkelsen skal være minimal, samt autofokus og dobbel LED-blitz. Sensation har også et VGA-kamera i front beregnet for videotelefoni.
 • Kan også ta opp video i full HD (1080p), med opp til 30 bilder per sekund og full stereolyd. Video Trimmer-verktøy følger med for enkel videoredigering på farten.


HTC Sense, funksjoner med hjerne

Men det hjelper lite om mobilen jobber raskt og er pen å se på, hvis den er vanskelig å bruke. HTC har derfor også finpusset Sense-funksjonene, som kort fortalt er HTC måte å gjøre Android-grensesnittet litt mer brukervennlig og forståelig.

Dette er nytt:

 • En aktiv låseskjerm som kan tilpasses, og som forvandler låseskjermen til et sanntidsvindu for den viktigste informasjonen og innhold. Dette kan
  være oppdateringer fra sosiale nettverk, bilder, vær eller aksjeoppdateringer som kan vises ved kun å skru på skjermen. I tillegg blir den nye aktive låseskjermen til en tilpasset gateway som gjør at en raskt kan hoppe til de mest brukte funksjonene, som å ta en samtale, sende en e-post, ta et bilde etc.

  Alt dette gjøres med den samme håndbevegelsen som normalt sett brukes for å låse opp telefonen. Enkelte andre modeller vil også få støtte for dette, men det krever at telefonen er rask nok til å få fart på låseskjermen, så de eldste modellene vil ikke få funksjonen.

 • Skarpere grafikk, levende animasjoner og nye miniprogrammer skal også gjøre at Sensation skiller seg fra konkurrentene.

DinSide Mobil kommer selsvagt til å kjøre en full test av HTC Sensation når lansering nærmer seg.