Her er HTC EVO 3D

LG fikk ikke være alene lenge på 3D-mobilmarkedet. Her er første utfordrer.

<strong><B>STEREOSKOPI:</strong></B> Nei, det er ikke et medisinsk begrep, men navnet på det som skjer når du bruker to linser til å ta 3D-bilder. Her er HTC EVO 3D, den andre 3D-mobilen på markedet. Foto: HTC
STEREOSKOPI: Nei, det er ikke et medisinsk begrep, men navnet på det som skjer når du bruker to linser til å ta 3D-bilder. Her er HTC EVO 3D, den andre 3D-mobilen på markedet. Foto: HTC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes kun ett område der 3D-fenomenet ser ut til å ha fått skikkelig feste, og det er på kino. Enn så lenge er Blu-ray-markedet for tredimensjonal film stusselig, og Nintendo rapporterer at deres 3D-versjon av Nintendo DS selger dårligere enn forventet.

Mobilbransjen lar seg naturligvis ikke hindre av slike bagateller. LG lanserer i disse dager Optimus 3D, en mobil der du ikke behøver 3D-briller for å ha glede av den tredimensjonale effekten, og nå ble det kjent at HTC om noen uker sender ut en tilsvarende mobil på markedet.

Enda en tungvekter

EVO 3D deler svært mange av spesifikasjonene til Optimus 3D, inkludert skjermstørrelsen (4.3 tommer), vekta (170 gram mot Optimus 3Ds 168 gram), og kamera (to linser á fem megapiksler for 3D-effekt). Prosessorene er, om ikke like, så ihvertfall i slekt. EVO 3D har en 1.2 GHz tokjerneprosessor, der Optimus-slektningen har en tilsvarende motor på 1 GHz.

HTC inkluderer derimot aller siste versjon av Android, og der Optimus 3D i starten vil distribueres med versjon 2.2, har EVO 3D versjon 2.3 innabords. Med er også HTCs ekstralag med funksjoner, bedre kjent som Sense, men HTC sier i sin pressemelding ikke noe om det dreier seg om siste (3.0) eller nestsiste (2.1) versjon.

Les også testen av HTC Wildfire, som tross beskjeden størrelse og ytelse er et godt kjøp.

Men når kommer den?

<strong><B>STOR:</strong></B> Med 4.3-tommers skjerm og en vekt på 170 gram er ikke dette akkurat den minste mobilen på markedet. Foto: HTC
STOR: Med 4.3-tommers skjerm og en vekt på 170 gram er ikke dette akkurat den minste mobilen på markedet. Foto: HTC Vis mer


Den såkalt stereoskopiske skjermen tillater at brukeren ser 3D-innhold uten de karateristiske 3D-brillene som ledsager 3D-opplevelsen både på kino og hjemme i stua foran en 3D-TV. Det vil si, en helt genuin 3D-versjon av virkeligheten er det nok ikke snakk om, men dybdeeffekten vi blant annet har sett på Optimus 3D fra LG er uansett imponerende.

Nok en formatkrig: Aktive eller passive 3D-briller?

Spesifikasjonene følger ellers det du kan forvente av en stor, tung smartmobil. Den tar opp 3D-video med HD-oppløsning (720p), kan sende HDMI-signaler via et såkalt MHL-adapter tilkoblet micro-USB-utgangen, har plass til micro-SD-kort på opptil 32GB, og kommer 1GB internminne og 1GB RAM.

EVO 3D skal komme til Norge "i løpet av tredje kvartal", som altså kan være alt fra neste måned til september. Prisen er foreløpig ikke kjent, men ettersom Optimus 3D kommer til å koste rundt 4.500 kroner, ser vi for oss at HTC plasserer sin 3D-modell omtrent i samme prissjiktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer