Her er Googles nye spillportal

«Google Play Games» skal gjøre det enda bedre å spille på Android.

Gårsdagens Google-pressekonferanse handlet hovedsaklig om ny Nexus 7 og Android 4.3, men selskapet lanserte også en nyhet som kan være interessant for de spillglade blant oss.

Google Play Games er navnet på en ny spillportal som skal gjøre det enda bedre å spille på Android-plattformen. På norsk har den for øvrig fått navnet Play Spill.

Les også: Ny Google Maps for Android

Blir mer sosialt

Spillportalen er ganske enkelt Googles svar på Apples Game Center eller Microsofts Xbox Live, og fungerer på omtrent samme måte.

Men: Du må være på Google+ for å dra nytte av tjenesten. Ikke så mye annerledes enn hos konkurrentene, hvor du må ha en Apple ID eller Live-konto, riktignok.

I Play Spill får du en oversikt over spillene du har lastet ned, og her kan du følge med på prestasjoner og poengsummer, både dine egne og andres. Appen er knyttet opp mot Google+ slik at du kan se hva dine venner der spiller og hvordan de ligger an i forhold til deg.

Brukerprofilen på nye Play Spill. Her kan du enkelt sjekke hva du - eller andre - spilte sist.
Brukerprofilen på nye Play Spill. Her kan du enkelt sjekke hva du - eller andre - spilte sist. Vis mer


I tillegg til at det skal være mulig å starte flerspiller-spill direkte fra spillportalen, viser Google deg også hvilke spill som er populære om dagen, slik at du kanskje blir inspirert til å kjøpe og laste ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå får du Steam på mobilen

Last ned gratis

Google introduserte spillportalen på I/O-konferansen 16. mai, men det er først nå den er klar for offentligheten. Målet er trolig å gjøre Android til en enda mer populær spillplattform. Ifølge selskapet lager 19 av de topp 20 spillutviklerne nå titler på deres plattform, skriver Cnet.

I forbindelse med lanseringen har det også kommet en ny seksjon i Play-butikken for spill laget spesielt for nettbrett. Dette for å gjøre dem enklere å finne.

Det nye spillsenteret er tilgjengelig for nedlasting fra Google Play allerede nå, og det fungerer på alle Android-enheter som kjører Froyo (Android 2.2) og nyere. Du kan laste ned appen gratis her.

Les også: Du kan også rammes av spillavhengighet