LG G6 avdukes i februar

Her er det første bildet av LGs nye toppmodell

Bort med plasten, og med en uvanlig formfaktor på skjermen.

TYNNE KANTER: <a href="http://www.theverge.com/2017/1/23/14363314/lg-g6-photo-leak-android-smartphone-flagship-mwc">The Verge</a> har fått tak i dette bildet, som skal være det første av LGs neste toppmodell, LG G6. Foto: The Verge
TYNNE KANTER: <a href="http://www.theverge.com/2017/1/23/14363314/lg-g6-photo-leak-android-smartphone-flagship-mwc">The Verge</a> har fått tak i dette bildet, som skal være det første av LGs neste toppmodell, LG G6. Foto: The Verge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27. februar går årets mobilmesse i Barcelona, Mobile World Congress, av stabelen.

Dinside vil være på plass for gå deg nyhetene derfra når den tid kommer, men i mellomtiden har LG bevisst dryppet noen hint om hva de har tenkt til å avduke på sin pressekonferanse dagen før messa åpner.

Ny toppmodell

Den gjeldende toppmodellen, LG G5, ble avduket på samme messe i fjor, og der hadde selskapet vært ekstra kreative og laget en mobiltelefon med uskiftbare moduler. Både vi og andre var ikke alt for begeistret for denne løsningen, og telefonen fikk en firer på vår terning da vi testet den.

Nå ser det ut til at modulene er historie, og at LG G6 vil være en toppmodell litt mer i tråd med konkurrentene.

Her er et bilde selskapet slapp tidligere denne måneden:

Dette bilder stammer fra LG selv, der de «spekulerer» i ting ved sin nye toppmodell. Foto: LG
Dette bilder stammer fra LG selv, der de «spekulerer» i ting ved sin nye toppmodell. Foto: LG Vis mer

Høyere skjerm

Som du ser er det mye som tyder på at LG G6 vil få en skjerm i 18:9-format (2:1), mens de fleste andre telefoner har et 16:9-format. Det kan være kjekt når man surfer på nettet, bruker chatte-apper eller lignende, siden det da blir plass til mer i bildet.

Selskapet har for øvrig eksperimentert med to skjermer i sine V-modeller, men disse ser nå ut til å være slått sammen til én.

Som du ser av bildet øverst i artikkelen, er det kun glass og metall som brukes denne gangen, og det betyr nok også at batteriet ikke lenger kan skiftes ut, noe som har vært mulig på de tre siste toppmodellene i LGs G-serie.

Kantene rundt skjermen ser også være ganske beskjedne, om ikke like tynne som Xiaomi Mi Mix. Ifølge The Verge skal hodetelefonutgangen fortsatt være til stede.

I en video selskapet har postet på YouTube, hintes det også om at deres neste toppmodell blir vanntett.

Samsung-eksklusiv toppmodell?

Qualcomm, som står for prosessorene i de fleste av dagens telefoner, kommer i år med sin nye toppmodell, Snapdragon 835.

Forbes melder om at Samsung har sikret seg alle disse brikkene til sin kommende toppmodell, Galaxy S8 (som for øvrig ikke forventes annonsert før i april). Ikke så rart, kanskje, siden Samsung produserer disse brikkene for Qualcomm.

Det kan i så fall bety at LG er nødt til å ta til takke med en Snapdragon 821-prosessor i sitt nye flaggskip.

Resten av detaljene er en måned unna, der LG avholder sin pressekonferanse 26. februar; dagen før mobilmessen i Barcelona åpner dørene.

LES OGSÅ:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!