Microsoft CEO Steve Ballmer viser de nye Windows 7-mobilene under lanseringen i New York 11. oktober. Foto: Jason DeCrow/Microsoft
Microsoft CEO Steve Ballmer viser de nye Windows 7-mobilene under lanseringen i New York 11. oktober. Foto: Jason DeCrow/MicrosoftVis mer

Her er de nye Windows-mobilene

HTC og LG først i Norge, men tjenestene må vente.

«Først ut her hjemme er LG og HTC, mens Samsung kommer noe senere, ifølge Microsoft Norge.»


Microsoft har nå presentert en rekke smartmobiltelefoner som vil benytte deres nye operativsystem Windows Phone 7. De første telefonene er ventet på markedet i månedsskiftet oktober-november, også i Norge. Men det er en litt amputert Norges-lansering vi er vitne til, skriver Digi.no.

Ikke på norsk

Hva tror du?

Har Microsoft noen sjanse med Windows Phone 7? (Avsluttet)
Definitivt!(39%) 320
Nja, skeptisk(38%) 310
Nei, dette blir en flopp(23%) 187
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det viser seg nemlig at operativsystemet ikke er klart i norsk språkdrakt ennå. Vi vil heller ikke få tilgang til tjenester som Xbox Live, musikktjenesten Zune, samt applikasjonsbutikken Marketplace. Dette er i strid med hva som tidligere er blitt antydet fra Microsoft, ifølge Digi.no.

Dette vil komme senere, men Microsoft har foreløpig ikke bekreftet noe tidspunkt.

HTC og LG først i Norge

Det vil likevel komme flere modeller på markedet i Norge helt fra starten av, på grunn av stor interesse for telefonene og det nye operativsystemet. Først ut er LG og HTC, mens Samsung kommer noe senere, ifølge Microsoft Norge.

Her ser du bilder av telefonene Microsoft har bekreftet er klare med Windows Phone 7. For detaljer om hver enkelt modell, se ITavisens artikkel:

HTC Surround
LG Quantum
Samsung Focus
Dell Venue Pro
HTC 7 Mozart
HTC 7 Trophy
HTC HD7


Les også: Hvem vinner smartmobil-krigen?