Beste mobiltelefon 2016

Her er årets beste telefoner

Se våre favoritter fra året som gikk.

ÅRETS BESTE: Telefoner kommer i alle farger og størrelser, men noen av dem er bedre enn andre. Her er våre favoritter fra året som gikk. Foto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB scanpix
ÅRETS BESTE: Telefoner kommer i alle farger og størrelser, men noen av dem er bedre enn andre. Her er våre favoritter fra året som gikk. Foto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år har vi testet 23 mobiltelefoner på Dinside, med prislapper helt fra et par tusenlapper og opp til over 10.000-kronersmerket. Her kan du se hvilke vi syns var best halvveis ut i 2016.

Og i dag tenkte vi å gjøre litt ekstra stas på de som fremstår som de beste telefonene, og som vi varmt kan anbefale til årets ønskeliste.

La oss begynne med den billigste:

Motorola Moto G4 Plus

Motorola Moto G4 Plus koster rundt 2.000 kroner i de rimeligste nettbutikkene. Foto: Pål Joakim Pollen
Motorola Moto G4 Plus koster rundt 2.000 kroner i de rimeligste nettbutikkene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Er du blant dem som synes dagens toppmodeller er altfor dyre, er denne Motorola-telefonen verdt å sjekke ut.

For tiden ligger prisen på tett oppunder 2.500 kroner i rimeligste nettbutikk, og for det får du en telefon med stor og skarp skjerm (5,5 tommer, full HD), en rask og god fingeravtrykksleser, et godt batteri som lades raskt, samt et godt kamera; i hvert fall sett i mot prisen. Den har i tillegg støtte for minnekort, samt et ekstra SIM-kort om du vil skille jobb og fritid eller til stadighet er i utlandet.

Moto G4 Plus stakk av med seieren i vår trippeltest mot to andre rimelige telefoner og kommer høyt anbefalt herfra for deg som ikke vil bruke alt for mye penger på en mobiltelefon.

Apple iPhone SE

MINSTEMANN: Ikke mange telefoner kan stå på høykant av seg selv. Det kan iPhone SE. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MINSTEMANN: Ikke mange telefoner kan stå på høykant av seg selv. Det kan iPhone SE. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Synes du dagens telefoner har blitt alt for store, er iPhone SE Apples store frieri. Her er skjermen bare fire tommer stor, og telefonen vil derfor være håndterbar også for dem med mindre hender.

På innsiden er telefonen et råskinn, med samme maskinvare som fjorårets 6s-telefoner. Telefonen byr også på fingeravtrykksleser, et godt kamera og god batteritid. Dessuten kan du boltre deg i deksler og tilleggsutstyr, siden telefonen er like stor som modellene i 5 og 5s-serien.

iPhone SE er den rimeligste telefonen som fortsatt er i salg fra Apples side, men gjør deg selv en tjeneste og legg på de ekstra hundrelappene for 64 GB-versjonen. 16 GB lagringsplass blir i minste laget i 2016.

Huawei Honor 8

BLANK: Vi likte Honor 8 svært godt da vi testet den. Særlig den blå. Foto: Pål Joakim Pollen
BLANK: Vi likte Honor 8 svært godt da vi testet den. Særlig den blå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Da vi testet Honor 8 kalte vi telefonen for høstens smarteste mobilkjøp. Dette er en telefon med prispunkt rundt 4.000 kroner, men som fint kan sammenlignes med langt dyrere modeller.

Her får du en rask og god telefon med Huaweis doble kameraløsning i bakkant, og en kameraapp med mange kreative muligheter. Fingeravtrykksleseren er plassert på baksiden og har ekstra funksjonalitet fordi den også kan trykkes inn; for eksempel for å starte lommelykta uten å måtte låse opp telefonen først.

Ellers oppfører den seg eksemplarisk i daglig bruk, med kjapp maskinvare og minnekortstøtte. Merk at baksiden er laget av glass, og at den derfor er både glatt og mottakelig for fingermerker.

I skrivende stund får du 32 GB-utgaven for 3.990 kroner, men for 500 kroner ekstra får du dobbelt så mye lagringsplass. En smart oppgradering, spør du oss.

Samsung Galaxy S7

HOLDER KOKEN: Samsiung Galaxy S7 holder fortsatt stand som en av de beste telefonene i dagens marked. Foto: Pål Joakim Pollen
HOLDER KOKEN: Samsiung Galaxy S7 holder fortsatt stand som en av de beste telefonene i dagens marked. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Samsungs flaggskip holder fortsatt koken som en av de aller beste, selv om selskapet ikke var heldige med Note 7, som ble trukket tilbake fra markedet før den i det hele tatt kom til salgs her til lands.

Årets S7-modell har svært kraftig maskinvare, den har et svært godt og lyssterkt kamera og har igjen blitt vanntett, noe ikke S6-serien var.

Telefonen finnes også i en større utgave med kurvet skjerm i S7 Edge. Den er en tusenlapp dyrere, men har også større batterikapasitet.

Apple iPhone 7 Plus

DOBBEL MORO: De to kameraene på baksiden av iPhone 7 Plus gir deg svært gode portrettbilder. Foto: Pål Joakim Pollen
DOBBEL MORO: De to kameraene på baksiden av iPhone 7 Plus gir deg svært gode portrettbilder. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Den koster riktignok skjorta og mangler en kjent og kjær lydutgang, men har du råd og klarer deg uten lydutgangen, kommer vi heller ikke unna årets toppmodell fra Apple; iPhone 7 Plus.

Det doble kameraet på baksiden gir deg ekstra zoom og en svært attraktiv portrettfunksjon vi ble meget imponerte av da vi testet telefonen. iPhone 7 Plus er lynrask i bruk og har et stort og utholdende batteri. Dessuten er den vanntett.

Uten minnekortstøtte vil vi anbefale deg å gå ett hakk opp til 128 GB-modellen, som da lander tett oppunder 10.000 kroner.

Til slutt vil vi også gi våre varmeste anbefalinger til Huaweis nye flaggskip, Mate 9 Pro. Den er fremdeles ikke å få kjøpt i butikkene, men fikk en sekser på terningen for bare et par uker siden.

LES OGSÅ:
Nå kan du laste ned fra Netflix på mobilen
Dette er årets beste apper, ifølge Apple