Stations - ny app fra Spotify

Helt ny app fra Spotify, men ikke for oss

Ferdiglagde spillelister, og det er det.

SÅ ENKELT SOM MULIG: Spotifys nye app, Stations, er nesten strippet for funksjonalitet. Foto: Pål Joakim Pollen
SÅ ENKELT SOM MULIG: Spotifys nye app, Stations, er nesten strippet for funksjonalitet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med årene har både Spotify og lignende apper fått mye funksjonalitet, der du kan bruke mang en time på å redigere spillelister, lage radiokanaler, høre på podkaster eller hva det måtte være.

Men noen ganger er det enkle ofte det beste, som de sier, og Spotifys nye app, Stations, er nettopp det – veldig enkel.

Ja, her finnes det ikke en gang en knapp for å hoppe til neste sang.

Ferdiglagde spillelister

Konseptet er rett og slett at du ikke skal søke opp sangene du vil høre på eller bruke tid på å utforske – alt du kan gjøre er å velge blant et par dusin spillelister (stasjoner) i ulike kategorier, som «vocal jazz», «workout» eller «old school hip hop».

ENKEL: Spotifys nye Stations-app lar deg bytte mellom en god håndfull «stasjoner», og det er det. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
ENKEL: Spotifys nye Stations-app lar deg bytte mellom en god håndfull «stasjoner», og det er det. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ingen av dine egne spillelister er tilgjengelige, bortsett fra de ukentlige «Discover weekly» og «Release radar»-listene knyttet til brukerprofilen din, som lages av Spotify.

Så fort du har valgt en av stasjonene, starter musikken. De to mulighetene du har er å pause avspillingen eller «hjerte» sangen om du liker den. Da trener du opp Spotifys algoritmer slik at de etter hvert treffer bedre med sangutvalget, i tillegg til at sangen lenges til i en egen favorittspilleliste.

Og selvsagt står du fritt til å bytte over til en annen liste. Har du allerede hørt på den, fortsetter den bare der den slapp sist.

Bilvennlig

Om du er blant dem som bruker Spotify i bilen, er appen veldig bilvennlig. Navigeringen mellom spillelistene gjøres bare ved å trekke utvalget opp eller ned.

LEGG TIL OG FJERN: Du kan selv velge hvilke stasjoner som skal være tilgjengelige i innstillingene. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
LEGG TIL OG FJERN: Du kan selv velge hvilke stasjoner som skal være tilgjengelige i innstillingene. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Via app-innstillingene kan man velge hvilke spillelister som skal være inkludert i utvalget, ved å slå av og på brytere ved siden av dem.

Ikke for oss, foreløpig

Og det er det. Stations er foreløpig et eksperiment fra Spotify og kun tilgjengelig for australske Android-brukere. Når og hvorvidt den kommer til resten av verden, foreligger det ingen informasjon om.

Stations kan også brukes av ikke-betalende Spotify-brukere, men de får da servert reklame underveis i lyttingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer