Hele verden i én symfoni

Bli med i verdens største orkester.

Muligens har du fått med deg at datoen i dag er litt spesiell.

11.11.11

Klokka 11.11.11 er det garantert mange som kommer til å ta bilde av klokka si. Og sikkert oppdatere Facebook.

I dag skjer også mye annet rundtom i verden. Blant annet lanseres det siste spillet i Elder Scrolls-serien, Skyrim, i dag, og mange velger også å gifte seg eller gjøre andre staselige ting på denne spesielle datoen.

En annen litt morsom ting som skjer i dag, er at Massive Symphony går av stabelen. De som står bak prosjektet vil at så mange mobiltelefoner som mulig skal spille en symfoni i kor, og for å være med på det, må du laste ned en app de har laget og sørge for at den kjører før det magiske tidspunktet inntreffer.

Alle starter på likt

Appen sørger for at telefonen din er synkronisert mot det sentrale tidsuret, slik at symfonien starter nøyaktig på samme tidspunkt på alle telefoner. Derfor kan det jo også bli morsomt på kontoret om du får med deg resten.

Frykt heller ikke om du akkurat kom for seint – for å være litt grei mot de som befinner seg i tidssoner ulik vår, vil symfonien dra i gang hver time helt frem til og med 23:11 i kveld (med mindre du avslutter applikasjonen, selvsagt).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter gjennomspillingen vises også hvor mange som deltok, og hvordan de var fordelt rundtom i verden. Da vi lastet ned appen torsdag ettermiddag, var den lastet ned av rundt 5000 personer, men det er selvsagt morsommere jo flere som deltar.

Så gjenstår det å se, da, om dette blir en vakker symfoni, eller om skaperne setter rekord for verdens største Rickroll.

Lenker:
111111 (Android Market, gratis)
I skrivende stund, torsdag ettermiddag, er iPhone-appen fortsatt "coming soon", men forhåpentligvis finner du den i App Store hvis du søker på "massive symphony".