<strong><b>MYE BEDRE:</strong></b> HBO Nordic-appen har fått en solid overhaling.   Foto: KIRSTI ØSTVANG
MYE BEDRE: HBO Nordic-appen har fått en solid overhaling. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

HBO får full AirPlay- og Chromecast-støtte

Etterlengtet oppdatering av appene for iOS og Android.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var neppe alene om å ha store forventninger til HBO da de kunngjorde at de skulle lansere en streamingtjeneste i Norge, men etter et tøft møte med norske forbrukerrettigheter og lite aktivitet på utviklingsfronten, har de fremstått mer og mer som en stor skuffelse.

LES OGSÅ: Hvilken streamingtjeneste bør du velge?

Nye apper

I dag kom det imidlertid en oppdatering av HBO Nordic-appen for iOS og Android, som kan snu det dårlige inntrykket. Den byr på et lass med etterlengtede nyheter:

  • Full AirPlay-støtte (kun iOS): Endelig kan man streame innhold til Apple TV uten at det hakker. Frem til nå har det kun vært støtte for AirPlay-speiling, hvilket ikke er en like god løsning.
  • Chromecast-støtte: Er man blant de over 100.000 nordmennene som har kjøpt Googles mediepinne, kan man streame HBO-seriene sine på TV-en via denne.
  • Bedre HD-kvalitet: De har nå en løsning som kalles "adaptive" HD, som vil si at såfremt din egen internetthastighet er god nok, får du automatisk se innhold i 1080p.
  • Nytt brukergrensesnitt: Appen ser ikke enormt annerledes ut, men er litt penere, ryddigere og enklere å bruke. Det virker også kjappere.
  • Muligheten til å strømme fra to enheter samtidig: Mot tidligere én.
  • Søkefunksjon: Tidligere måtte man altså lete opp innhold manuelt.
Vi merker oss også at det nå er på plass en bedre funksjon for å fortsette avspilling der du slapp. Avsluttet du tjenesten midt i en tv-episode, får du opp en avspillingslinje når du åpner appen hvor du kan trykke på play for å se videre.

<strong><b>PUSSET OPP:</strong></b> HBO Nordic-appen ser litt annerledes ut enn før. Merk fortsett avspilling-funksjonen nederst i venstre skjermbilde. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PUSSET OPP: HBO Nordic-appen ser litt annerledes ut enn før. Merk fortsett avspilling-funksjonen nederst i venstre skjermbilde. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

For hjemmekinoentusiaster er lyden likevel en nedtur:

  • Kun stereo: HBO Nordic ser fortsatt ikke ut til å tilby noe mer enn stereolyd (både via Chromecast og Apple TV), noe som er litt skuffende når erkekonkurrenten Netflix tilbyr Dolby Digital 5.1.

LES OGSÅ: Er Popcorn Time lovlig i Norge?

Hvor bra funker AirPlay?

Mye bedre enn før! For å ta den i bruk må du finne noe du vil se, starte avspillingen og deretter trykke på AirPlay-ikonet som dukker opp. Det tok ikke lang tid før oppkoblingen var gjort for vår del.

Bildekvaliteten var ikke krystallklar, men den hakkingen vi opplevde med den gamle løsningen, var borte.

<strong><b>KNAPPENE DU MÅ SE ETTER:</strong></b> Har du en Apple TV eller Chromecast i heimen, kan du nå se HBO-serier på TV-en bare ved å trykke på en av disse to knappene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KNAPPENE DU MÅ SE ETTER: Har du en Apple TV eller Chromecast i heimen, kan du nå se HBO-serier på TV-en bare ved å trykke på en av disse to knappene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Hva med Chromecast?

Dette var også enkelt å få til. Her ser du bare etter Chromecast-ikonet i stedet, men selve oppkoblingen var noe tregere enn med Apple TV. Når det først var oppe og gikk, fungerte avspillingen som smurt, både i iOS- og Android-appen.

<strong><b>LETT Å KOBLE OPP:</strong></b> Det er fort gjort å spille av en HBO-serie på TV-en via Chromecast. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LETT Å KOBLE OPP: Det er fort gjort å spille av en HBO-serie på TV-en via Chromecast. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: Ti kjekke Chromecast-tips

Hvor blir Apple TV-appen av?

I april kommer HBO endelig til Apple TV i form av HBO Now, kun i USA i første omgang. Vi spurte HBO Nordic om norske brukere kan vente seg noe lignende.

- Når det gjelder HBO Now, så er dette en helt annen tjeneste både innholdsmessig og teknisk, som er tilpasset det amerikanske markedet og som ikke vil ha noen innvirkning på oss her i Norden, sier Isabell Langvatn Goren, pr-sjef for HBO Nordic i Norge.

Med full AirPlay-støtte blir jo behovet riktignok ikke så stort for iPhone- og iPad-eiere.

- Andre apper, støtte til enheter og oppdateringer er noe vi jobber med kontinuerlig, men vi har ikke noe mer konkret info å dele om dette på nåværende tidspunkt, sier hun.

Windows Phone-brukere, Xbox One og Playstation 4-eiere og eventuelt andre må smøre seg med tålmodighet, med andre ord.

LES OGSÅ: Netflix-funksjonene du kanskje aldri får se

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer