<strong>UT MED GAMMELT SKROT:</strong> Det er over og ut for apper som ikke lenger oppdateres på App Store. Foto: Kirsti Østvang
UT MED GAMMELT SKROT: Det er over og ut for apper som ikke lenger oppdateres på App Store. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Apple rydder opp på App Store

Har fjernet 50.000 utdaterte apper siden oktober

Og enda flere kan forsvinne.

Publisert
Sist oppdatert

I juni i år passerte App Store to millioner apper, og siden lanseringen i 2008 har apper blitt lastet ned over 130 milliarder ganger.

Høye tall til tross, det er mye gammel skrot i Apples app-butikk, med apper som ikke har blitt oppdatert på årevis - og alle problemene det måtte medføre.

Det kan være at de utseendemessig fremstår som utdaterte, men også at de ikke er kompatible med nyere versjoner av iOS, slik at visse funksjoner ikke fungerer som de skal - om de gjør det i det hele tatt.

Det kan også være sikkerhetsmessige grunner til at de ikke lenger burde være tilgjengelig.

Derfor har selskapet nå iverksatt en storopprydding for å kvitte seg med gamle apper «som ikke lenger fungerer eller følger deres nåværende retningslinjer».

Mest gamle spill

Prosessen startet i oktober, og ferske tall fra analyseselskapet Sensor Tower viser at Apple i forrige måned skal ha fjernet 47.300 apper, melder TechCrunch.

Flesteparten av de fjernede appene er spill (28 prosent), etterfulgt av underholdningsapper (8,99 prosent) og bøker (8,96 prosent).

Hvor mange apper som totalt vil forsvinne i den store oppryddingen er ikke kjent, men det har blitt anslått at det kan dreie seg om hundretusenvis.

<strong>KRAFTIG ØKNING:</strong> I oktober ble det fjernet langt flere apper på App Store enn vanlig, viser tall fra Sensor Tower.
KRAFTIG ØKNING: I oktober ble det fjernet langt flere apper på App Store enn vanlig, viser tall fra Sensor Tower. Vis mer

Får 30 dagers varsel

Da Apple kunngjorde oppryddingsprosessen i september, sa de at de ville gjerne apper som ikke har blitt oppdatert «på en god stund». Nøyaktig hvor lenge det er snakk om, vites ikke.

Ifølge TechCrunch viser tall fra et annet analyseselskap, Adjust, at nesten halvparten av alle apper på App Store ikke har blitt oppdatert siden mai 2015.

Rundt en fjerdedel skal ikke ha blitt oppdatert siden november 2013.

Apple fjerner allerede utdaterte apper på jevnlig basis, men i forrige måned var tallet tre til fire ganger høyere enn gjennomsnittet for januar og september.

Utviklere i faresonen skal ha fått 30 dager på seg å oppdatere de gamle appene sine.

LES OGSÅ:
Angrer du på et kjøp i App Store? Dette gjør du
App Store utsatt for angrep
Enorme prisforskjeller på digitale magasiner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer