Har Facebook gått bananas?

Kjøpte app for 100 milliarder kroner.

Whatsapp lar deg sende meldinger, mediefiler og stedsangivelser, men har ikke støtte for tale - foreløpig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Whatsapp lar deg sende meldinger, mediefiler og stedsangivelser, men har ikke støtte for tale - foreløpig. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Oppkjøp av teknologiselskaper som muligens vil tjene penger i fremtiden, involverer ofte astronomiske pengesummer. Det var nok derfor mange som satte kaffen i halsen da det ble klart at Facebook legger 16 milliarder dollar på bordet for appen WhatsApp.

LES OGSÅ:

Det er mer enn børsverdien til hele Sony, skriver Digi.no.

Hva er det for noe?

WhatsApp er en lynmeldingsklient der brukerne kan sende direktemeldinger, bilder, lyd og videoklipp til hverandre. Ikke ulikt SMS, altså - men trafikken gå via Internett.

Du kan imidlertid ikke ringe via Whatsapp. Vi har tidligere omtalt den blant annet i denne artikkelen.

Appen finnes til alle aktuelle mobilplattformer, og der finner vi nok noe av årsaken til at den har blitt ekstremt populær i løpet av de fire årene den har eksistert.

Les også: Smarte apper til skiferien

Stor brukermasse

For det er selvfølgelig ikke appen i seg selv Facebook betaler penger for, men for brukerne. WhatsApp har ifølge Facebook hele 450 millioner brukere, og brukermassen øker med rundt 1 million hver eneste dag.

Farten på veksten er mye høyere enn både Facebook, Gmail, Twitter og Skype, hevder selskapet.

Brukerne er dessuten veldig aktive, og rundt 70 prosent av dem benytter appen hver eneste dag. Tjenesten har så langt vært gratis å bruke første året, deretter koster den én dollar i årlig avgift. Til gjengjeld slipper brukerne noen form for reklame.

Så blir det spennende å se hvilke kreative grep Facebook eventuelt vil ta for å koble WhatsApp med sin egen tjeneste. Enn så lenge skal de fungere som to adskilte løsninger, hevder selskapet i en uttalelse.

Les også: Zuckerberg kan ha skutt gullfuglen (Digi-kommentar)

Fem smarte alternativer til SMS