Jodel med ny funksjon: Thanks!

Har du lagt merke til denne Jodel-nyheten?

Av og til kommer det noen gode råd i kommentarfeltet. Nå kan du takke for tipset.

HJERTE: Den nye funksjonen gir deg mulighet til å takke hjelpsomme Jodlere, som denne skilpaddeentusiasten. Foto: Skjermdump
HJERTE: Den nye funksjonen gir deg mulighet til å takke hjelpsomme Jodlere, som denne skilpaddeentusiasten. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
TAKK! Øverst ser du hjertet som dukker opp etter at du har stemt opp kommentaren. Under er hvordan det ser ut etter at du har trykket på hjertet. Foto: Skjermdump
TAKK! Øverst ser du hjertet som dukker opp etter at du har stemt opp kommentaren. Under er hvordan det ser ut etter at du har trykket på hjertet. Foto: Skjermdump Vis mer

Jodel har startet 2017 med litt lett pussing på appen sin. Småfeil har blitt rettet og de har forenklet noen designdetaljer. Men de har også sneket inn en liten ekstrafunksjon, uten at det finnes spor av den i oppdateringshistorikken.

Funksjonen dukker opp når du har lagt ut en Jodel, og får kommentarer på den. Stemmer du opp en kommentar, dukker det opp et hjerte.

Trykker du på hjertet, så får denne kommentaren et lite hjerte. Foran hjertet står det «Thanks!»

LES OGSÅ: Messenger-triksene du kanskje ikke kunne fra før

Hadde en undersøkelse

For en tid tilbake hadde Jodel en undersøkelse i appen, hvor de ba brukerne fortelle hva de brukte Jodel til, hva de syntes det var for mye av og hva de savnet.

Her var det flere alternativer, blant annet kunne du svare at du brukte det mest til å legge ut vitser, eller at du brukte det til å finne ut om ting som skjer i nabolaget eller få svar på spørsmål.

Skal vi gjette, så har de funnet ut at en del folk bruker Jodel til å få svar på spørsmål, og har lansert takk-funksjonen for å gi deg muligheten til å gi litt ekstra oppmerksomhet til et godt svar.

Foreløpig i beta

På Jodels offisielle blogg bekrefter de i alle fall tanken bak funksjonen.

«Dersom du ønsker å takke en Jodler for et fint svar, kan du bare stemme opp svaret og etterpå trykke på det lille hjertet som dukker opp. På denne måten får brukeren som svarte deg vite at du satte pris på hjelpen», skriver Jodel.

Hjertet betyr altså ikke det samme som det gjør hos Twitter eller Facebook, men blir heller litt ekstra anerkjennelse. Det er heller ikke hjertet du skal bruke for å fortelle noen at kommentaren var morsom, det vil bare se rart ut med «Thanks!». Det er for så vidt vårt hovedbilde i saken et godt eksempel på.

Takkefunksjonen er foreløpig i beta, og tilgjengelig i utvalgte områder. De sier ikke noe om hvor den er tilgjengelig, men det fungerte for oss i Oslo.

LES OGSÅ:
Slik blir du kvitt de irriterende folka i Facebooks nyhetsfeed
Lag en emojifisert utgave av deg selv
Skal du til USA? Da vil de vite hva du gjør på sosiale medier

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!