<b>#BENDGATE</b> Flere iPhone 6 Plus-eiere melder om at den nye mobilen har bøyd seg etter at de har gått med den i lomma. Her tester Lewis Hilsenteger i Unbox Therapy om den faktisk kan bøyes.  Foto: BILDE FRA VIDEO: UNBOX THERAPY / YOUTUBE
#BENDGATE Flere iPhone 6 Plus-eiere melder om at den nye mobilen har bøyd seg etter at de har gått med den i lomma. Her tester Lewis Hilsenteger i Unbox Therapy om den faktisk kan bøyes. Foto: BILDE FRA VIDEO: UNBOX THERAPY / YOUTUBE Vis mer

Har du bestilt nye iPhone 6 Plus?

Da bør du kanskje droppe stramme bukser, for nå kommer klagene over at Apples nye stolthet bøyer seg.

Tidligere denne måneden presenterte Apple sine nye iPhone-modeller - iPhone 6 og iPhone 6 Plus - med brask og bram i California. Og siden det har millioner gått til innkjøp av de nye mobilene.

Førstkommende fredag lanseres iPhone 6-modellene i Norge, men er du en av dem som kjøper Plus-varianten er det imidlertid noe du sannsynligvis bør være litt obs på.

Stadig flere iPhone 6 Plus-eiere melder nemlig om at telefonen, som er 0,55 mm tynnere enn forgjengeren iPhone 5s, skal ha bøyd seg bare ved å gå med den i bukselomma.

Les alt om de nye iPhonene her!

- Skal jeg kjøpe en veske?

Én av dem skriver på Apple-forumet MacRumors:

- I går dro jeg hjemmefra med iPhonen i venstre framlomme på dressbuksen min. Jeg kjørte i fire timer til et bryllup, som også involverte en del stillesitting under middag og to-tre timer med dansing. Jeg dro klokka to om natta, og kjørte fire timer hjem. Så totalt sett var iPhone 6 Plus-telefonen i lomma mi i rundt 18 timer. Da jeg la den på stuebordet da jeg kom hjem, så jeg at speilbildet av skjermen var forvrengt. Kanskje den rett og slett er for tynn? spør vedkommende seg.

Flere har også lagt ut bilder av det som ser ut til å være bøyde aluminiumstelefoner på sosiale medier. På Twitter har fenomenet nå fått en egen hashtag, #bendgate.

- Å legge telefonen i lomma er uansvarlig og et hensynsløst misbruk, er det en som skriver på Twitter, og legger ved et bilde av sin bøyde iPhone 6 Plus.

- Kanskje ikke det dere vil høre

Amerikanske Lewis Hilsenteger ble så nysgjerrig av bildene, at han nå har lagd en video hvor han tester hvor mye press iPhone 6 Plus-utgaven tåler.

Som du ser i videoen klarer Hilsenteger å bøye telefonen betydelig:- Jeg prøvde å legge trykket på midten av telefonen, men det ser ut til at det er en svakhet oppe ved volumknappene. Om dette kommer til å skje med deg, avhenger av hvor stramme bukser du har på deg, sier Hilsenteger.

Apple har så langt ikke kommentert rapportene om telefonen som lanseres her til lands 26. september.

Dette er ikke første gang iPhone-eiere klager over bøyde telefoner. Ifølge teknologinettstedet CultofMac har flere iPhone 5- og iPhone 5s-brukere også meldt om bøyde skjermer og deksler etter å ha gått med telefonen i lomma.

- Består med glans

Tror du dette er et reelt problem? (Avsluttet)
Ja, her ser det ut som om Apple har tabbet seg ut.(53%) 1004
Nei, tror de fleste tynne mobiler vil bøye seg om du går inn for det(36%) 684
Usikker, tviler på om du vil få samme resultat som i videoen ved å ha den i lomma(11%) 210
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er imidlertid ikke alle som har klager på de nye iPhone-modellene. I sin test av telefonene, kaller det amerikanske forsikringsselskapet SquareTrade iPhone 6 og iPhone 6 Plus «de beste og vanskeligste å ødelegge hittil».

I testen så SquareTrade blant annet på hvor lett panelene ripes opp, hvor lenge telefonene kan være under vann uten å bli ødelagt (som var ti sekunder for begge modeller, og hvor mange ganger de kan mistes i gulvet før de slutter å fungere.

- iPhone 6 har bestått alle våre tester med glans. iPhone 6 Plus gjorde det også ekstremt bra, men siden den er så stor mister den noen poeng for omkrets og størrelse, sier testerne ifølge avisa The Wall Street Journal.

Nysgjerrig på de nye iPhonene? Se Dinsides førsteinntrykk her.

Av Hege Varsi/Dagbladet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer