Handspring Visor Deluxe

Handspring Visor Deluxe er kanskje den mest aktuelle Palm-konkurrenten akkurat nå. Denne PDAen (personlige digitale assistenten) er på ingen måte utdatert, og det var en fornøyelse å teste den.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Vi oppdaterer vår test av rimelige håndholdte PCer med Handspring Visor DeluxeVisor Deluxe. Den kom opprinnelig på det norske markedet i fjor høst, men det er først nå vi har hatt muligheten til å teste produktet.

LES OGSÅ:

Handspring Visor Deluxe er basert på operativsystemet til Palm, versjon 3.1. Dette betyr at alle som har jobbet med Palm vil umiddelbart kjenne seg igjen når de skal betjene en Visor-maskin.

Handspring har imidlertid lagt til noen egenutviklede applikasjoner: CityTime, som lar deg holde styr på tiden i fire valgfrie byer i verden, Date Book +, som essensielt er en mer detaljert versjon av den opprinnelige tidsplanleggeren til Palm, samt en ny versjon av kalkulatorprogrammet.

Visor Deluxe har 8 MB minne, som er mer minne enn på andre modeller vi har testet i samme prisklasse, og tilstrekkelig for de fleste brukerne som bare benytter sine PDAer som avanserte Filofaxer. For øvrig har maskinen en monokrom skjerm, veier 161 gram uten lokk (noe mer enn konkurrentene), og produsenten oppgir en batterilevetid på inntil to måneder. Batteriene (to stykker av AAA-typen) kan ikke lades opp.

Handspring Visor finnes i flere forskjellige farger, blant annet gul, grønn og blå utgave, i tillegg til svart.

Behagelig å bruke

Handspring Visor Deluxe

Som nevnt – har du brukt Palm-operativsystemet fra før, vil du bruke omtrent 2,3 sekunder på å bli vant med Visor Deluxe. Hvis du ikke er kjent med programvaren, vil du heller ikke bruke lang tid på å lære deg de grunnleggende funksjonene. Alle programmene er tilgjengelige via tydelige ikoner og knapper. Takket være det flotte Graffiti-systemet går det raskt å føre inn tekst og tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tekst og ikoner virker noe mer uskarpe på Visor enn på andre Palm-baserte maskiner, men de er likevel fullt leselige. Uskarpheten kan skyldes at plastlaget på skjermen er tykkere enn hos konkurrentene generelt. På grunn av dette er også responsen på den trykkfølsomme skjermen noe tregere.

Ved bruk i mørket opplevde vi ingen problemer; symbolene lyser opp med en behagelig blåfarge. Skjermen fungerer like bra ute i fullt sollys. Vår konklusjon: Visors skjerm er ikke verdens beste, men den er fullstendig brukbar.

Synkronisering

Visor Deluxe er en rimelig maskin, og inkluderer følgelig få kommunikasjonsmuligheter. Du kan overføre data direkte mellom din Visor og en annen Palm-basert PDA gjennom den innebygde infrarød-porten. Og du kan selvsagt også synkronisere maskinen med PCen din, takket være den USB-baserte dokkstasjonen.

For å synkronisere Visor Deluxe og PC må du bruke det medfølgende Palm Desktop-programmet, som forener innholdet i Outlook-programmet ditt med informasjonen på PDAen. Prosessen er ukomplisert og rask, men forutsetter at du har USB på PCen. Har du ikke det, finnes det en versjon av dokkstasjonen til seriell port, men denne må kjøpes separat.

Utbyggingsmuligheter

Springboard-porten
Springboard-porten Vis mer

Visor Deluxe har én funksjon som definitivt skiller den fra andre Palm-baserte maskiner. Det er den såkalte Springboard-porten, som lar deg koble til eksterne moduler som utvider maskinens funksjonalitet. Utvalget inkluderer MP3-spillere, digitale kameraer, modemer og spill. For å installere en slik modul, trenger du bare å sette den i porten bakerst på PDAen. Det kunne nesten ikke vært enklere.

I tillegg gir Palm OS deg enorme muligheter for nedlasting av programmer fra Internett.

Konklusjon

I forhold til de Palm-modellene vi har testet, er Handspring Visor Deluxe betydelig bedre. Dette takket være de ekstra programmene, større minne og Springboard-porten. Den er imidlertid også noe dyrere – 2.822 kroner inkludert moms.

Når dette er sagt, er ikke Visor Deluxe noe utpreget nybegynner-PDA, men heller en svært komplett løsning som bør dekke de fleste behovene en vanlig bruker måtte ha. Dog med en litt uskarp skjerm.

Den mest aktuelle konkurrenten til Visor Deluxe heter Palm IIIxe, og denne maskinen kommer vi til å teste i løpet av de nærmeste ukene.

Vi takker Ide Data as for utlån av testproduktet.