Visor Pro
Visor ProVis mer

Handspring lanserer nye PDAer

Den kjente PDA-produsenten kommer nå med to nye mellomklasse-modeller. Har de en sjanse i dette ganske så overfylte markedet?

Digitale assistenter, som hjelper deg med å holde orden på daglige avtaler og andre aktiviteter, har vært i skuddet ganske lenge. Utviklingen på dette feltet skjer raskt, og stadig vekk kommer det nye modeller som byr på ny funksjonalitet og større lagringskapasitet. Det finnes tre hovedklasser produktene retter seg mot: De rimelige håndholdte PCene, som først og fremst skal brukes til enkle avtaler og huskelapper, mellomklassen, som gjerne har mer minne, flere programmer og utbyggingsmuligheter, og selvsagt proff-klassen som er de dyreste maskinene beregnet for forretningsfolk og andre med behov for mye funksjonalitet.

Mellomklassen er nok det segmentet som for tiden har flest produktalternativer.. Disse PDAene er for mange de mest attraktive, fordi de kombinerer et relativt rimelig prisnivå med god funksjonalitet. Likevel er analytikerne bekymret for at markedet snart er mettet, og at de fleste brukerne er såpass fornøyd med de håndholdte PCene de har fra før at de ikke vil føle behov for å oppgradere på en stund – eller at de velger enten billigere eller dyrere varianter.

Mer minne

Visor Neo
Visor Neo Vis mer

De to nye PDAene fra Handspring heter Visor Pro og Visor Neo. Visor Pro har hele 16 MB internminne, noe som er dobbelt så mye som hos andre Palm-baserte PDAer. Pro-modellen har også fått en raskere prosessor, og har både Springboard-port for videre utbygging og oppladbare batterier. Modellen kan til en viss grad sammenlignes med Visor Edge – den ultratynne varianten som tvang brukerne til å feste Springboard-porten på selve maskinen for å kunne bygge den ut. Denne upopulære løsningen er blitt forbedret – Springboard-porten er nå integrert, akkurat som hos andre Handspring-modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Visor Neo er et rimeligere alternativ, og kan kalles en oppdatering av Visor Platinum. Nyheten her er at PDAen fås kjøpt i tre farger – blå, rød og grå. Utover dette er det en relativt standard håndholdt PC, med 8 MB minne og støtte for alle Springboard-modulene.

De to nye modellene skal være tilgjengelige i butikkene meget snart, og prisene vi har fått oppgitt er 2.590 kroner (inkludert moms) for Visor Neo, samt 3.890 (inkludert moms) for Visor Pro.