Handle alkohol i utlandet?

Kvotekalkulatoren hjelper deg å holde styr på hvor mye du kan ha med, og hvor mye det eventuelt vil koste.

"Hvordan var det nå igjen …"
"Hvordan var det nå igjen …" Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske grensebutikkene bretter opp ermene den siste uka før jul, der handleglade nordmenn går mann av huse for å kjøpe billig ribbe, et par kilo smågodt og flasker fra Systembolaget.

Men vet du egentlig hvor mye du kan ha med deg over grensa?

Ikke alle gjør det, og i tillegg er det langt færre som vet hvor mye det koster å ta med seg mer enn det kvota tillater, enten du har tenkt å gå på rødt eller grønt.

De norskutviklede appene iTaxfree (iOS) og Kvotekalkulatoren (Android) er laget nettopp for å hjelpe deg å holde styr på dette. De er begge enkle i bruk, der alt du gjør er å dra i noen brytere for å justere mengden du har tenkt til å ta med over grensa, enten det dreier seg om sprit, vin, øl, sigaretter eller tobakk.

SAMLESIDE:

Apps

Avhengig av valgene vises det så i en boks under hvor mye det vil koste å kjøre på rødt og fortolle varene, eller hva som vil være risikoen om du tar sjansen og kjører på grønt.

På Android-applikasjonen kan du også trykke på feltet nederst for å få detaljert informasjon om hva du må betale for å fortolle varene om du tar med deg mer enn den tollfrie kvoten.

iTaxfree (App Store, kr 7,-)
Kvotekalkulatoren (Android Market, kr 7,-)