Guide til bredbåndsinnhold

Dedikert bredbåndsinnhold gir deg større utbytte av en rask Internett-forbindelse. Her gir vi deg våre innholdsfavoritter.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du akkurat fått deg bredbånd, men vet ikke helt hvordan du skal utnytte hastigheten? Når du nå har en høyhastighets Internett-forbindelse, kan du gjøre mye mer enn å glede deg over at hovedsiden på VG blir lastet på ett sekund. Rundt om på nettet finnes det mengder av innhold som enten er spesiallaget for bredbånd, eller som er spesielt tilpasset brukere med raske hastigheter.

Med bredbånd kan du blant annet se filmer gratis på PCen.
Med bredbånd kan du blant annet se filmer gratis på PCen. Vis mer

For mange er det vanskelig å orientere seg på Internett. Kanskje er du en av disse, kanskje ikke; vi håper uansett at du får noen tips når vi nå guider deg gjennom våre bredbåndsfavoritter.

De fleste bredbåndsleverandørene har egne portaler for sine kunder, der de legger ut innhold. Dette vil si at dersom du har bredbånd fra NextGenTel, kan du benytte innholdet som de legger ut på sin portal Broadpark.no, og kunder med bredbånd fra UPC, kan bruke Chello-portalen.

Den eneste av leverandørenes portaler som er åpne for alle er iCanal, som er Telenors bredbåndsportal. Her finner du klipp fra aktuelle filmer, nyheter og reportasjer.

Slutt på videoleie?

Flere bredbåndsleverandører jobber nå med å tilby video on demand, som gjør at du kan bestille filmer over nettet. Enn så lenge, kan du ihvertfall se TV-sendinger og et utvalg gratisfilmer på nettet. Dersom du gikk glipp av gårsdagens episode av Hotell Cæsar, finner du den på TV2s Frihet-sider. Kristoffer Schaus sakte, men sikre forfall, kan du følge direkte NRK.

Hos Filmspeed kan du se filmer gratis, enten ved å streame dem fra Filmspeeds server, eller ved å laste dem ned på din maskin. Du kan lese mer om Filmspeed i denne artikkelen. Kortere filmsnutter, forhåndsvisninger av nye Hollywood-filmer m.m. finner du blant annet på iLooks.

Gratis musikk, musikkvideoer og musikknyheter florerer, og vi har plukket ut våre favorittsteder. Disse finner du ved å trykke på lenken under.

Musikk på nettet