<strong>SYNTETISK GRUPPESELFIE:</strong> Apple har fått godkjent et patent på en funksjon som lar deg sette sammen selfier til en gruppeselfie. Foto: Apple
SYNTETISK GRUPPESELFIE: Apple har fått godkjent et patent på en funksjon som lar deg sette sammen selfier til en gruppeselfie. Foto: Apple Vis mer

Nytt Apple-patent

Gruppeselfie på avstand

Smittefri måte å ta bilder sammen på.

Publisert
Sist oppdatert

Er du litt ukomfortabel med å ta gruppeselfier om dagen? I sosialdistanseringens tid har det blitt færre av dem.

Apple har nylig fått godkjent et patent som tar sikte på å løse hele utfordringen med at vi må holde avstand. Dersom det blir en realitet, kan du nemlig ta gruppebilder uten å måtte stå i nærheten av hverandre, skriver Protocol.

Ifølge patentsøknaden, som først ble omtalt av Patently Apple, beskrives det som en «syntetisk gruppeselfie» hvor en Apple-bruker kan invitere andre til å ta en selfie, og så vil programvaren sette sammen alle i et felles bilde.

<strong>SLIK VIL DET FUNGERE:</strong> Patently Apple har satt sammen alle bildene fra patentsøknaden til Apple.
SLIK VIL DET FUNGERE: Patently Apple har satt sammen alle bildene fra patentsøknaden til Apple. Vis mer

Selfien kan være både stillbilder og video, og det er også lagt opp til at man eksempelvis vil kunne redigere gruppeselfien i ettertid og bytte plassering på folk om man ønsker.

Viser snart frem iOS 14

The Verge påpeker dog at Apple-pantentet ikke er laget i forbindelse med coronapandemien. Selskapet sendte inn en søknad allerede i 2018, men det ble først godkjent den 2. juni i år.

Timingen kunne dog ikke vært mer passende. Om eller når det eventuelt dukker opp, det gjenstår selvfølgelig å se.

Apple kommer til å vise frem neste versjon av iOS, iOS 14, på sin årlige utviklerkonferanse WWDC, som i år kommer til å avholdes digitalt. Den sparkes i gang mandag 22. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer