Grooveshark med mobil web-app

Populær og gratis streamingtjeneste, nå også for mobiler og ipad.

Det begynner etter hvert å bli et stort utvalg av musikkstreaming-tjenester tiljgengelig også i Norge, og de fleste har blitt omtalt en eller flere ganger her på DinSide. Nederst i denne artikkelen vil du finne lenker til noen av de ferskeste omtalene.

På siden av disse tjenestene, som i hovedsak dreier seg om betaltjenester, finnes også noen som er gratis. En av de mest utbredte er Grooveshark, som til tross for at mange hevder at de befinner seg i gråsone hva angår lovlighet, stadig utvides og forbedres. Grooveshark er reklamefinansiert og har en kanskje litt spesiell tilnærming til det juridiske, som kan minne om tanken om at det er enklere å få tilgivelse enn tillatelse.

Dersom rettighetshaverne ønsker at Grooveshark skal fjerne musikk som er tilgjengelig, så gjør de det. Hvis ikke, betaler de rettighetshaverne en sum for hver avspilling. Og sistnevnte ser ut til å være en løsning som foreløpig ser ut til å ha livets rett, for utvalget av musikk i tjenesten er stort.

Du kan lese mer om Grooveshark i vår store gjennomgang av tjenesten.

For mobiler

Som et ledd i utviklingen av tjenesten har Grooveshark nå lansert en web-app som lar deg streame musikken til mobiltelefoner og nettbrett som støtter HTML5. I praksis betyr det at de fleste Android-, iOS-, og Windows Phone-baserte smartmobiler og nettbrett kan brukes. Vi testet på en iPhone 4.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Web-app-en er gratis, og foreløpig noe begrenset. Du kan ikke logge deg inn og få tilgang til dine egne spillelister, men du kan søke musikk, spille den mest populære musikken, og lytte til forhåndsdefinerte musikkanaler basert på sjanger og tidsepoke.

Les også: Bruke YouTube som musikkmaskin?

Flere bilder:

Mye gjenstår

Utover dette er det foreløpig flere begrensninger enn muligheter. Du kan for eksempel ikke spille av musikk med mindre du er online hele tiden, men et interessant alternativ til betalingsløsningene er dette uansett.

Du finner tjenesten på html5.grooveshark.com.

Alternative streaming-tjenester:

Rara.com
Beat.no
Spotify
Sony Music Unlimitided
Wimp