Gratis virusbeskyttelse for din PDA

Håndholdte PCer blir i stadig større grad utsatt for virus. Selskapet Trend Micro har nå utviklet et program som gir fullstendig beskyttelse for flere operativsystemer.

Ettersom populariteten til håndholdte PCer stadig øker, er det også naturlig at det dukker opp virus som kan ødelegge data på PDAen. Det er blitt registrert flere angrep den siste tiden, blant annet har det dukket opp et virus som er utviklet spesielt for å slette minnet på PDAene til Palm. Håndholdte PCer kan bli infisert gjennom synkronisering med stasjonære PCer, e-post eller Internett-surfing.

Som et mottiltak har altså Trend Micro nå lansert PC-cillin – et gratis program som fungerer på både Palm, Pocket PC og EPOC-baserte PDAer. PC-cillin er basert på en versjon av det samme programmet designet for stasjonære maskiner. Det beskytter PDAer mot både virus, trojanske hester og ormer.

Gratis og brukervennlig

Foreløpig koster det ingenting å laste ned og installere PC-cillin på din PDA. Ifølge Trend Micro kan det riktignok være aktuelt å ta betaling for programmet ved et senere tidspunkt.

PC-cillin har et enkelt brukergrensesnitt som er velkjent for de som har brukt den stasjonære versjonen av programmet. I tillegg er programmet enkelt å oppdatere, og opptar svært lite minne.
Du kan laste ned programmet og finne mer informasjon på denne adressen.