Med Kik sender du gratis meldinger til andre brukere, enten de bruker iPhone, Android eller Blackberry.
Med Kik sender du gratis meldinger til andre brukere, enten de bruker iPhone, Android eller Blackberry.Vis mer

Gratis "SMS" med Kik

Hvorfor betale for SMS når du kan sende meldinger med Kik?

For ikke mange dagene siden viste det seg at vi ikke sender like mye SMS som før. Det er naturlig å anta at inntoget av tjenester som Twitter og Facebook på mobiltelefonen har redusert behovet for SMS, og det spørs nok om ikke dagens godbit, Kik, vil redusere SMS-trafikken ytterligere i veldig nær fremtid.

Kik er en løsning som er kompatibel med både iPhone/iPod, Android og Blackberry, og som lar deg sende gratis "tekstmeldinger" til andre over Internett. I motsetning til Ping for iPhone oppleves Kik også som langt mer umiddelbar.

Mottakeren får en umiddelbar pushvarsling (og avsender får da beskjed om at meldingen er levert), og tjenesten fungerer strengt tatt som en chattetjeneste, men oppleves å være helt på høyde med en vanlig SMS-applikasjon hastighetsmessig. Foreløpig støttes kun tekst og smileys, og ikke bilder.

Viser også når en melding er lest

Kik viser også med ikon hvorvidt en melding er lest eller ikke. Så snart mottakeren åpner meldingen settes den som lest hos avsenderen, og det går ikke an å slå av denne innstillingen. Dermed ryker "åh, jeg har ikke lest meldingen"-unnskyldningen, men fordelen er selvsagt at avsender slipper å lure på om du har lest meldingen eller ikke.

Gratis "SMS" med Kik


Selve klienten oppleves også som svært brukervennlig, oversiktlig og stilren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å legge til nye kontakter må du vite deres brukernavn - da vi startet applikasjonen første gang på en Android-telefon, fikk vi opp et kontaktforslag, sannsynligvis hentet fra Gmail-kontaktlista som er integrert i Android-operativsystemet og der epostadressen er registrert hos Kik.

"Gratis"

Ordet "gratis" er selvsagt en sannhet med modifikasjoner. Dette forutsetter at du har et mobilabonnement med innbakt datatrafikk, eller at du befinner deg i nærheten av et trådløst nettverk.

I utlandet er selvsagt mobiltrafikken enda dyrere, men siden vi kun snakker om tekst er applikasjonens behov for datatrafikk begrenset, og sender du mye meldinger fra utlandet vil du sannsynligvis spare penger ved å bruke Kik fremfor SMS.

Er du koblet på et trådløst nettverk i utlandet, blir det selvsagt også gratis. For ikke å snakke om hvor mye billigere det blir å sende melding til eventuelle bekjente du måtte ha i utlandet.

Ikke uten svakheter

Vi har lekt oss litt med Kik i et par timer og gjort følgende erfaringer:


  • Hvis du avslutter programmet må du logge inn igjen, sørg derfor for å ha det kjørende (heldigvis får du meldingene når du logger på uansett, og avsenderen ser som sagt at den ikke er levert).
  • Ikke bruk Kik med samme brukerkonto på flere enheter - da får ingen av dem meldingen.

Uansett liker vi Kik svært godt, og personlig kommer jeg til å oppfordre mine kontakter med smarttelefoner å bruke det slik at vi slipper å bruke penger på SMS.

Mer info og nedlasting: Kik | Kik for iPhone | Kik for Android | Kik for Blackberry