Gratis harddisk hos Yahoo!

Yahoo! tilbyr deg nå 10 MB gratis harddiskplass på Internett, som kan brukes for filer som skal flyttes, for sikkerhetskopiering, og for bilder som du ønsker å vise til andre.

Portalstjenester som bl.a. Yahoo!, Exite og AltaVista tilbyr stadig flere nye tjenester, som dekker alt fra værmeldingstjenester til gratis epost. Yahoo! Briefcase er siste tilskudd, og her får du din egen harddiskplass med 10 MB, hvor du kan lagre akkurat de filene du måtte ønske.

Mange bruksområder

Briefcase er først og fremst beregnet for deg som av og til skifter mellom ulike datamaskiner, og som ønsker å ta med deg bestemte filer, uten å måtte dra med deg mange disketter eller en zip-diskett.

Briefcase kan også brukes for sikkerhetskopiering av personlige filer, men da må du være bevisst på at Briefcase bare tilbyr et lavt nivå når det gjelder sikkerhet.

Briefcase har spesiell støtte for bilder, og kan hurtigvise bilder med miniatyrer som Yahoo! lager automatisk. Og ønsker du det, kan du gjøre både miniatyrer og bilder tilgjengelig for venner, kolleger og kunder uten at du behøver å bekymre deg for en eneste HTML-kode.

Og har du Yahoo!-mail, kan du med ett klikk sende filer fra Briefcase som epost til venner og kjente.

Er dette sikkert?

Yahoo! er ikke først ut med en slik tjeneste, men Yahoo!s forløpere har vært ukjente selskaper, og mange vil nok ikke vil føle seg trygge hvis de skal legge personlige og viktige filer på en fremmed lagringsplass på nettet. Yahoo!, derimot, er nok et selskap som mange opplever som trygt og solid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi testet Briefcase, og opplevde at alt fungerte knirkefritt. Dine filer er beskyttet av ditt eget brukernavn og ditt passord, som er identisk med det du bruker hvis du allerede har opprettet gratis epost-konto hos Yahoo! Alle brukere av Yahoo!-mail har nemlig automatisk fått sin egen briefcase-konto.

Litt primitiv teknologi

Briefcase er enkelt å bruke, men du vil oppleve at du har svært få funksjoner til rådighet. Du kan for eksempel bare overføre én fil om gangen, noe som skyldes at Briefcase benytter standardrutiner fra nettleserne, i stedet for å ha laget egne rutiner i enten Java eller JavaScript. Dette betyr at det fort blir tidkrevende å overføre mange ulike filer, selv om disse skulle ligge i samme mappe.

Du kan også laste ned bilder fra webben til Briefcase, men også her er det bare snakk om støtte for bare én fil om gangen.

Der er ikke mulig å gi nytt navn til filer som allerede er overført til Briefcase, og du kan ikke overføre filer mellom mapper.

Konklusjon

Selv om vi skulle ha ønsket oss flere muligheter og bedre brukervennlighet, mener vi at sikkerheten er det viktigste her. Og vi er faktisk villige til å tro at filene som er overført til Yahoo! Briefcase forblir private.

Her finner du Yahoo! Briefcase.