GPS-navigering på mobilen

DUELL: Lei av å krangle med dama om veien? Da er dette dingsene for deg. Vi har prøvd de konkurrerende navigasjonsløsningene Wayfinder og Route66, som via en liten ekstradings gir deg full kartstyring via mobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ligner du på undertegnede er det bare en ting som er verre enn å kjøre feil, og det er å måtte spørre etter veien. Løsningen er selvsagt å skaffe seg et navigasjonssystem.

For alle som ikke har bil med hele dingsen lekkert intregrert, er det de ulike ettermonterte løsningene som er aktuelle. DinSide Motor har tidligere testet en PDA-løsning, men dagens testprodukter tar det ett skritt lenger: De gir deg nemlig navigering via mobiltelefonen.

Spørsmålet er selvsagt om det virker i praksis? Utstyrt med to konkurrerende systemer og to ulike mobiltelefoner tok vi på oss skylappene og bega oss inn i det ukjente.

Trinn 1: Installering

Både Wayfinder og Route66 trenger en kompatibel mobiltelefon som du kan installere den nødvendige programvaren på. Under vår test brukte vi en Nokia 6680 på Wayfinder, og en Sony Ericsson P910i på Route66. (NB: Sjekk alltid produsentenes nettsider for å få en oppdatert liste over kompatible telefoner før du eventuelt bestiller.)

Begge navigeringsprogrammene kom ferdig installert på en minnebrikke tilpasset den aktuelle telefonen, og selve oppsettet var av typen plug&play, altså helt ukomplisert.

Wayfinders versjon kan du for øvrig også laste ned via wap eller overføre via blåtann fra PCen din. For deg som allerede har investert i en stor minnebrikke til mobiltelefonen, kan dette være en fordel.

Trinn 2: Parring med GPS-enheten

Route66-GPSen ble levert med en praktisk frontruteholder.
Route66-GPSen ble levert med en praktisk frontruteholder. Vis mer


Etter å ha installert programmene må du parre telefonen din med GPS-enheten, som omtrent tilsvarer en fyrstikkeske i størrelse. Tilkoplingen skjer for øvrig via blåtann, så du slipper heldigvis unødvendige ledninger.

Begge GPS-enhetene går på batteri og begge leverandørene har lagt med en bil-lader i pakken. Wayfinder får likevel et ekstra pluss i margen, ettersom de også hadde lagt med en lader for strømnettet.

Trykk på lenkene under for å gå videre duellen:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!