TEST: Vi prøver Google Assistant, som tar over for Google Now i kampen mot Apples Siri. Hør Google forklare oss ting fra både nettsider og apper, utfordre oss i spill og synge bursdagssangen! Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis merVis mer Vis mer

Slik er Google Assistant

Googles smarte funksjon kommer snart til Android-telefonene

…men foreløpig kan vi ikke snakke norsk med den.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har en Google Pixel XL inne til test om dagen, og lenge har Pixel-telefonene vært alene om å tilby Googles nye funksjon, Google Assistant.

Dog skal det visst ikke være langt unna at denne funksjonen rulles ut til alle Android-telefoner som kjører Android 6.0 (Marshmallow) og oppover.

I et blogginnlegg for et par uker siden, avslørte Google nemlig at de nå setter i gang med utrullingen for «alle» telefoner. Vi regner med at det skjer via en oppdatering av Google-appen på telefonen.

Assistant startes ved å holde hjemknappen inne og snakke i vei. Vel å merke fungerer den ikke på norsk ennå, og fordrer derfor at du har valgt engelsk som hovedspråk i operativsystemet (da blir også alle menyer og den slags på engelsk også).

I videoen i toppen av artikkelen ser du hvordan den fungerer!

Spesielt imponerte er vi av videreføringen av «Now on tap»-funksjonen som kom med Android 6.0, der du kan stille spørsmål basert på konteksten du er i på skjermen.

Følg oss gjerne på YouTube!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer