Slik er Google Assistant

Googles smarte funksjon kommer snart til Android-telefonene

…men foreløpig kan vi ikke snakke norsk med den.

TEST: Vi prøver Google Assistant, som tar over for Google Now i kampen mot Apples Siri. Hør Google forklare oss ting fra både nettsider og apper, utfordre oss i spill og synge bursdagssangen! Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har en Google Pixel XL inne til test om dagen, og lenge har Pixel-telefonene vært alene om å tilby Googles nye funksjon, Google Assistant.

Dog skal det visst ikke være langt unna at denne funksjonen rulles ut til alle Android-telefoner som kjører Android 6.0 (Marshmallow) og oppover.

I et blogginnlegg for et par uker siden, avslørte Google nemlig at de nå setter i gang med utrullingen for «alle» telefoner. Vi regner med at det skjer via en oppdatering av Google-appen på telefonen.

Assistant startes ved å holde hjemknappen inne og snakke i vei. Vel å merke fungerer den ikke på norsk ennå, og fordrer derfor at du har valgt engelsk som hovedspråk i operativsystemet (da blir også alle menyer og den slags på engelsk også).

I videoen i toppen av artikkelen ser du hvordan den fungerer!

Spesielt imponerte er vi av videreføringen av «Now on tap»-funksjonen som kom med Android 6.0, der du kan stille spørsmål basert på konteksten du er i på skjermen.

Følg oss gjerne på YouTube!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!