Google utestenger app-utvikler etter massiv annonsesvindel

Kinesisk utvikler med 600 millioner nedlastinger produserte falske klikk når appene ikke var i bruk.

ANNONSESVINDEL: En stor kinesisk utvikler har fått utstengt mange av appene sine etter avsløringer om utbredt annonsesvindel. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix
ANNONSESVINDEL: En stor kinesisk utvikler har fått utstengt mange av appene sine etter avsløringer om utbredt annonsesvindel. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har utestengt den kinesiske utvikleren DO Global, som er delvis eid av teknologikjempen Baidu, etter avsløringer i BuzzFeed om at selskapet har bedrevet utbredt annonsesvindel.

46 apper av de omlag 100 appene fra DO Global nå fjernet fra Googles Play-butikk.

600 millioner nedlastinger

Sikkerhetsforskere skal ha oppdaget at minst seks av dem inneholdt kode for falsk annonseklikking som ville kjøre i bakgrunnen selv når en bruker ikke hadde appen åpen, skriver The Verge.

Ifølge Buzzfeed dreier det seg om appene Selfie Camera, Omni Cleaner, RAM Master, Smart Cooler, Total Cleaner og AIO Flashlight. Disse hadde blitt lastet ned over 40 millioner ganger før de ble fjernet.

Flere av appene var listet opp under andre utvikler-navn.

For utestengingen skal DO Globals apper tilsammen ha blitt installert over 600 millioner ganger.

Ikke første gang

Som The Verge påpeker er det ikke første gang Google har måttet fjerne en stor mengde apper etter brudd på retningslinjnene.

I januar i fjor forsvant 60 spill fra Play-butikken etter at sikkerhetsselskapet Check Point fant en ondsinnet feil i appene som viste pornoreklamene. Mange av disse spillene var myntet på barn.

Etter at Buzzfeed publiserte sin avsløring, skal DO Global ha uttalt overfor nettstedet at de beklager «uregelmessigheter» i sine apper og at de godtar Googles avgjørelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!