Google: Tull om Android-hull

Det mye omtalte sikkerhetshullet rammer langt færre mobiler enn først antatt, hevder Google.

<B>TETTET HULLET</B>: Google har tettet Android-sikkerhetshullet som nylig ble oppdaget. Foto: DINSIDE
TETTET HULLET: Google har tettet Android-sikkerhetshullet som nylig ble oppdaget. Foto: DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke medier, deriblant Dinside, meldte nylig at det var oppdaget et sikkerhetshull i Linux-kjernen versjon 3.8 og nyere. Mobiloperativsystemet Android er bygd på Linux, og hullet rammer kanskje så mye som 66 prosent av alle Android-mobiler, ifølge det israelske sikkerhetsselskapet som oppdaget feilen.

LES SAKEN: Oppdaget alvorlig feil i svært mange smartmobiler

Hullet er tettet

Nå har Google akkurat bekreftet at de har tettet hullet, og at fiksen allerede er blitt sendt ut til produsentene, slik at de kan videreformidle den til kundene sine.

Samtidig benytter Google anledningen til å formidle sitt syn på saken. Adrian Ludwig, som er en av de ledende ingeniørene som jobber med sikkerheten i Android, skriver i et blogginnlegg at hullet sannsynligvis kun finnes på et betydelig lavere antall mobiler enn det sikkerhetsselskapet Perception Point antydet i sin rapport.

- Rammer ikke Nexus

Videre hevder han at hullet er ikke-eksisterende på Googles egne Nexus-mobiler og på mobiler som kjører Android 5.0 og nyere. Mange mobiler som kjører Android 4.4 og eldre vil heller ikke være berørt, fordi de ofte vil være basert på Linux-kjerner eldre enn versjon 3.8, ifølge Ludwig.

LES OGSÅ: Snart kommer de nye mobil-toppmodellene