Kan vi vente oss flere Android-telefoner som Galaxy Nexus, fra flere produsenter?
Kan vi vente oss flere Android-telefoner som Galaxy Nexus, fra flere produsenter?Vis mer

Google skal bli strengere med Android

Slik skal de utfordre Apple.

Google er i ferd med å endre sin Android-strategi, og fokusere mer på å jobbe direkte med maskinvarepartnere.

Android er jo blitt et dominerende operativsystem for smarttelefoner, men på bekostning av oppdateringer, som ofte kommer sent.

Ny strategi

melder Wall Street Journal at ting blir annerledes fremover: Google vil jobbe tettere med så mange som fem mobilprodusenter, som får tidligere tilgang til de nye Android-versjonene. Partnerne vil deretter lansere Android-flaggskip som Google vil selge direkte til kunder.

Tidligere har Google sluppet en og en flaggskip-mobil, modellene kjent som Nexus, og de har vært produsert av enten HTC eller Samsung. Det var disse mobilene som kjørte "rene" Android-versjoner, og som fikk alle oppdateringene først. Den ferskeste varianten er Galaxy Nexus, som kom samtidig med Android 4.0.

Kunder som kjøper de mange øvrige modeller, må derimot ofte vente i månedsvis på oppdateringer.

Ren Android

Med den nye strategien vil Google få flere modeller på markedet som kjører de ferskeste versjonene av Android, uten produsentspesifikke skall, og som alltid vil være først i køen for eventuelle oppdateringer. På denne måten vil de forskjellige modellene skille seg fra hverandre via maskinvare, ikke programvare. OS-et vil alltid være det samme.

Google vil i samme slengen ta tilbake kontrollen fra operatørene, som liker å legge inn egne apps og tilpasninger i Android.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hevdes også at den samme strategien, med mer direkte samarbeid med maskinvareprodusenter, skal gjelde Android-nettbrett. På dette området sliter Google fremdeles stort sammenlignet med iPad.

Flere ferske mobilsaker på DinSide.no