Google oppdaterer alarm-appen Timely

Android-appen blir enda bedre.

<b>ELEGANT OG NYTTIG:</b> Timely er en svært lekker alarm-app, men byr på mange kjekke funksjoner også. Foto: COLOURBOX/HTC/KIRSTI ØSTVANG
ELEGANT OG NYTTIG: Timely er en svært lekker alarm-app, men byr på mange kjekke funksjoner også. Foto: COLOURBOX/HTC/KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 1,5 år siden skrev vi om den elegante Android-vekkerklokken Timely.

«Ikke bare er Timely en av de lekreste vekkerklokke-appene vi har sett, den har også flere funksjoner som kan gjøre det litt bedre å stå opp om morgenen.»

Kjøpt opp av Google

Vi var ikke de eneste som likte Timely. Ikke mange månedene etter vi omtalte appen, ble selskapet som utviklet appen, kjøpt opp av Google.

Siden den gang har det vært ganske stille rundt Timely, men nå har det kommet en ny oppdatering som gjør at det fortsatt er god grunn til å velge denne som sin vekkerklokke på Android.

LES OGSÅ: Fem fine alarm-apper

Velg egne alarm-lyder

Blant annet kan du nå velge dine egne alarm-lyder, enten fra lyd du har lagret på telefonen eller i Google Disk. Vil du våkne til Rune Rudbergs «Ut mot havet», kan du altså det ...

I tillegg får du nå varsler om kommende alarmer i varslingsmenyen, som du henter opp ved å fra fingeren ned fra skjermen.

Støtter Google Nå

TO AV NYHETENE: Du kan nå se kommende alarmer i Android-varslingsmenyen samt stille inn alarmer med stemmen via Google Nå. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TO AV NYHETENE: Du kan nå se kommende alarmer i Android-varslingsmenyen samt stille inn alarmer med stemmen via Google Nå. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Ellers er det gjort en rekke tilpasninger slik at appen er kompatibel med nyeste Android-versjon, 5.o Lollipop.

Den kanskje kjekkeste nyheten er imidlertid støtte for Google Nå. Det vil si at du skal kunne stille inn både alarm og timer med bare stemmen.

Sistnevnte skyldes trolig at Google nylig åpnet for støtte for tredjeparts-apper i Google Nå. Men det fungerer ikke med norsk, siden Google Nå enn så lenge ikke støtter kommandoer på norsk.

Stiller du inn Google Nå til engelsk, kan du imidlertid si «set an alarm» for å gjøre akkurat det. Kjekt.

Masse annet snacks

PASS PÅ PIZZAEN: Timely har selvsagt også en timer-funksjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PASS PÅ PIZZAEN: Timely har selvsagt også en timer-funksjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Timely er fra før av en nyttig alarm-app takket være funksjoner som «Smart Rise», som vil begynne å spille en lyd med gradvis økende volum 30 minutter før alarmen slik at du vekkes fra din aller dypeste søvn på en mer behagelig måte.

Det er også mulig å synkronisere alarmer i skyen mot flere enheter.

I tillegg til vekkerklokke, har Timely også en timer- og stoppeklokke-funksjon, som seg hør og bør. Den er også tilpasset nettbrett-format.

Tidligere måtte man betale ekstra for å få alle funksjonene i Timely, men etter Google kjøpte appen, er den blitt helt gratis.

Les mer om Timely her.

Last ned:
Timely for Android (Google Play, gratis)