Google Nå blir stadig kraftigere

Med støtte for tredjeparts-apper kan den bli den nye hjemskjermen.

<strong>KJEKK:</strong> Mange liker Googles smarte Google Nå-funksjon. Nå blir den snart enda bedre. Foto: GOOGLE
KJEKK: Mange liker Googles smarte Google Nå-funksjon. Nå blir den snart enda bedre. Foto: GOOGLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange med Android-telefon har blitt glade i Googles smarte app; Google Nå. På de fleste telefoner starter du den ved å skyve opp fra bunnen av skjermbildet.

LES OGSÅ: Slik får du Google Nå på iPhone

Google Nå viser deg relevant informasjon uten at du trenger å anstrenge deg – for eksempel at det er mye kø slik at du bør dra senest om ti minutter for å rekke møtet du har lagt inn i kalenderen, hvordan det går med favorittlaget ditt når de spiller, hva som er verdt å ta bilde av i nærheten av der du er og andre ting.

Med din tillatelse kan den også koble seg til epostkontoen din, slik at den automatisk kan vise deg informasjon om flyreisen til helga, eller pakkesporing på klokka du kjøpte på nettet i forrige uke.

LES MER: Google Nå – årets beste funksjon?

Nå med langt flere kort

Google Nå viser informasjon oppdelt i såkalte «kort». Nå blir det langt flere av dem, for Google har åpnet for at også tredjeparter kan bidra med informasjon i Google Nå.

MANGE KJENTE: Snart kan tredjeparter vise informasjon via Google Nå. Foto: GOOGLE
MANGE KJENTE: Snart kan tredjeparter vise informasjon via Google Nå. Foto: GOOGLE Vis mer


Til å begynne vil det være noen titalls apper som kan sende informasjon til Google Nå. Eksempler er Runkeeper (trening), Shazam (musikkidenfitisering), Airbnb (boligleie), eBay (auksjon), Lyft (taxitjeneste) og Hootsuite (sosiale medier).

Dermed kan du for eksempel automatisk få opp et kort som viser deg hvor mye det vil koste å ta taxi hjem fra der du er, at du bør legge deg 22:45 for å få nok søvn, eller få opp flybilletten med QR-kode når det nærmer seg avgang.

LES OGSÅ: Slik får du telefonen til å lystre «OK, Google»

Kommer de neste ukene

I følge Google kommer de nye kortene de neste ukene, men siden det kun er den engelske utgaven av Google Nå-siden (gå til bunnen og velg engelsk språk) som viser disse, kan det godt være at vi nordmenn må vente litt lenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!