Nå får du Googles stemmesøk på iOS også. Både på engelsk, norsk og en haug av andre språk.
Nå får du Googles stemmesøk på iOS også. Både på engelsk, norsk og en haug av andre språk.Vis mer

Google med talesøk for iOS

Svært raskt og meget godt på informasjonssøk.

En av de store nyhetene da iPhone 4s ble lansert, var taleassistenten Siri. Med Siri kan du holde hjem-knappen inne på iPhone og deretter kommandere telefonen med stemmen, enten du vil spørre om været, hva myntenheten er i Kenya eller vil sette på alarmen i morgen klokka sju.

Da Nexus 7 ble introdusert med Android v4.1, kom også Google Voice Actions. Også her får du mange av de samme mulighetene, men funksjonen er både raskere og bedre enn Siri når det kommer til rene informasjonssøk, der Googles enorme informasjonsmengde er grunnlaget for å gi deg kjappe svar; ofte presentert som små kort med den essensielle informasjonen på.

Les også: Telenor lar deg kjøpe apps på regningen

I sin siste oppdatering for iOS har Googles søkeapp nå fått det samme talesøket som finnes på Android. I motsetning til Siri, som laster opp det du leser inn til Apples servere for prosessering, foregår dette lokalt på enheten, som gjør at Googles søkefunksjon stort sett gir deg svar langt raskere enn hva tilfellet er for Siri.

Du har imidlertid ikke muligheten til å bytte ut Siri når du holder hjem-knappen nede (muligens hvis du har jailbreaket telefonen, men…), så du er nødt til å starte Googles søkeapp for å bruke den. Vær også klar over at talesøket er slått av som standard, så for å slå det på, må du trykke på tannhjulet øverst til høyre og deretter aktivere talesøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Chrome lansert for iPad og iPhone

Stemmesøket er tilgjengelig både på engelsk og norsk (samt en rekke andre språk), men kortene der du får kjappe svar er kun tilgjengelig med engelsk stemmesøk. Vårt inntrykk er også at det engelske søket er mer presist i talegjenkjenningen enn det norske.

Google search (App store, gratis)